RANDI KVINGE

— Sol ute, sol inne stemmer sangerne fra Oslo sangforening i. Men selv om regnet strømmer ned sidelengs, setter det ikke noen demper for Landsangerstevnet til Arbeidersangforbundet.

Høytidelig spiller Trompetico Per Lennart Knudsen "Drage-fanfaren", og sangerne gjør seg klar til marsj. De stiller seg opp fire i hver rekke og legger i vei bak Dragefjellets musikkorps.

Herrene i Gjøvik sangforening har dresset seg elegant opp med regnantrekk fra topp til tå.

— Vi må jo kle oss skikkelig når vi er i Bergen, sier Karl-Arne Witzøe. Mens han prater skjærer han ut til siden, og korkameratene får han raskt på banen igjen. Her gjelder det å holde rekken.

De første korene runder hjørnet til Bryggen, og samtidig som korene stemmer i med "Bedre og bedre dag for dag", slutter det å regne. Landssangerstevnet holdes hvert fjerde år, og i år blir det arrangert for 19. gang.

Hovedkomiteen har planlagt stevnet i flere år for å være klar til å ta imot 1300 sangere fra det ganske land. Hele helgen kommer korene til å dominere både byrom, gamlehjem og kirker. Sangerne ankommer Grieghallen, og er klare for den offisielle åpningskonserten. Tromsø sangforening er i Bergen for første gang, og gleder seg til å bli kjent med by`n.

— Dette er fest og moro, og vi er med for å ha oppleve godt samvær. Vi har allerede sunget mye, og i kveld skal vi opptre i Johanneskirken. Deretter blir det strake veien til Sjøboden. Det er allerede blitt favorittpuben vår, sier Hilde Venche Johansen.