Like før klokken 20 fredag kveld klinket bergenseren Gjelsvik til, og railet hele 81, 86 meter. Dermed har han den offisielle verdensrekorden.

— Det var verdensrekorden dro dit for. Jeg håper at den holder, for jeg har ikke mulighet til å prøve med på lørdag. Jeg måtte reise rett i et 60-årslag, sier han.

Verdens lengste rail

Det var Laagendalsposten som først omtalte saken.

I forbindelse med skifestivalen Snowstock har Isachsen Entreprenør og Kongsberg Skisenter bygget verdens lengste rail på over 96meter.

Railen strekker seg nedover venstre side av halfpipen i parken. Det har aldri tidligere blitt laget en så lang rail i Norge.

Lørdag fortsetter konkurransen, men frikjøreren fra Bergen håper rekorden blir stående.

- Det var litt sketchy

— Det blir noen nervepirrende timer frem til konkurransen avsluttes halv fire. Jeg får ta med en tur ut på ski mens jeg venter, sier 24-åringen som for tiden bor på Geilo.

SATTE VERDENSREKORD: - Det var egentlig ikke et mål for meg å komme i Guiness, men jeg tenkte at jeg måtte prøve når de først hadde laget en så stor rail i Norge. Jeg ble selvfølgelig glad når jeg klarte det, sier han.
NIKLAS ØYMO

24-åringen har tatt permisjon fra elektrikerjobben i Bergen for å mest mulig ut av skisesongen.

Han anslår at han slo sin egen rekord med over 40 meter.

— Jeg kjente at jeg kunne gli langt om jeg fikk balansen rett. Railen var ikke helt trygg, det var litt sketchy. Heldigvis hadde jeg god fart, sier han.

- Øver mye

— Hvordan blir man så god på ski?

— Jeg kjører hver eneste dag og øver mye. Det blir en del knall og fall, men hvis du holder ut blir du god, sier han.

Blir rekorden stående får Gjelsvik tittelen «World's longest rail grind» i Guiness rekordbok.

Den forrige rekorden på 73,6 meter tilhørte spanske Alan Villanueva, som satte skirekorden i Madrid i 2008.

— Det var egentlig ikke et mål for meg å komme i Guiness, men jeg tenkte at jeg måtte prøve når de først hadde laget en så stor rail i Norge. Jeg ble selvfølgelig glad når jeg klarte det, sier han.