MAREN NÆSS OLSEN og VEGAR VALDE

(foto)

Familien Nesse blar igjennom fotoalbumet, på jakt etter bilder fra tiden da Silje Maria (13) ble meldt inn på Danielsen ungdomsskole. I høst begynte hun i 8. klasse, men elevplassen var klar lenge før Silje Maria hadde lært seg å gå.

— Vi søkte inn alle ungene før skolealder. Ja, Silje Maria ble jo meldt inn nesten før hun ble født, spøker pappa Jan Otto Nesse.

Silje Maria ble født 29. desember 1991, alt våren 1992 ble søknaden sendt. På den tiden jobbet både mamma Aud-Rose og pappa Jan Otto på Danielsen videregående skole.

Kjente miljøet

— Vi kjente miljøet fra innsiden, og visste at det var en god skole, sier Aud Rose.

Hun legger ikke skjul på at skolens kristne livssyn har vært avgjørende for skolevalget.

— Ungdomsskolen er en viktig tid for å forme identitet, og møte andre som har samme tro, forklarer hun.

— Det er viktig at skolen har samme menneskesyn som oss. Vi tenker at skolen og lærerne skal hjelpe oss å oppdra barna, legger Jan Otto til.

Han synes kristendommen har for lite plass i den offentlige skolen, og tror det er noe av grunnen til at så mange vil sende barna sine til kristne privatskoler.

— Vi visste jo om situasjonen, og søkte i tide, men det burde nok vært flere skoler. Det er synd at ikke flere får behovet dekket, sier Aud-Rose.

Venninnen søkte for sent

Og etter litt over en måned på ungdomsskolen er Silje Maria godt fornøyd med det forhåndsbestemte skolevalget.

(- Du har hatt en mulighet til å protestere, skyter foreldrene spøkefullt inn.)

— Det har vært spennende å begynne, og miljøet på Danielsen er bra. Alle snakker med alle, og lærerne er gode, forteller hun.

Men det er et skår i gleden at venninnen i nabohuset ikke fikk plass.

  • Hun søkte bare ett år før skolestart.

SKOLEKLAR: Da dette bildet ble tatt var Silje Maria Nesse (nå 13) fire måneder gammel, og allerede sikret elevplass ved Danielsen ungdomsskole. FOTO: PRIVAT

FORNØYD: I høst begynte Silje Maria ( i midten) i klasse 8 b på Danielsen, 13 år etter at plassen foreldrene søkte om plass. - Du har hatt en mulighet til å protestere, sier mamma Aud-Rose Nesse og pappa Jan Otto Nesse søkefullt.