Søndag gikk politiet ut med at det var savnede Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) som ble funnet død i Sogndal to dager tidligere.

Den døde kvinnen ble funnet i innerste del av Barsnesfjorden, cirka en kilometer fra huset på Årøy der Stegegjerdet bodde.

— En fantastisk person

— Det har vært tungt og hardt siden funnet av den døde kvinnen fredag, og søndag da ble kjent at det var Veronica. Nå vil jeg bare vite hva som skjedde med henne, sier Silje Vigdal (27).

Hun beskriver vennskapet med Veronica som svært tett. Vigdal ble kjent med henne i Hafslo for åtte-ni år siden, og jobbet sammen senest i september.

— Veronica var en fantastisk person som alltid var der for vennene sine, sier hun.

Vigdal ble avhørt av politiet en uke før venninnen ble funnet død. I to dager var hun også med på leteaksjonen.

Var sammen helgen før

Vigdal var sammen med Stegegjerdet helgen før forsvinningen. Da var alt som normalt, forteller 27-åringen.

— Vi hadde det kjempekjekt og koste oss. Veronica var i godt humør, sier hun.

Mandag kveld skulle hun og en venninne ut for å tenne lys ved Veronicas bolig.

— Jeg aner ikke hva som har skjedd, og jeg orker ikke spekulere i hva som kan ha skjedd. Det er vanskelig å tenke på, sier hun.

Dødsårsak ikke klar

Regionlensmann Asle Karoliussen kunne mandag ikke si noe nærmere om dødsårsaken.

— Vi har ikke fått noe skriftlig fra den foreløpige obduksjonen ennå, sier Karoliussen.

22-åringen skal ha blitt funnet med skader, men ingenting som klart peker i retning av at hun ble utsatt for noe kriminelt.

Søndag ble blant annet to kriminalteknikere fra Kripos brukt i et søk i og rundt Stegegjerdets hus. Også en kriminalsøkshund fra Hordaland politidistrikt var med på søk i området.

- Saken helt åpen

- Det er ingen spesielle opplysninger vi trenger eller leter etter, men det var naturlig å etterforske den avdødes bolig når vi først hadde kriminalteknikere fra Kripos her, sa regionlensmann Asle Karoliussen.

Vi må også tenke på de pårørende og deres behov for markeringer, nærhet til funnstedet og bearbeidelse av sorgen

Mandag var Kripos-teknikerne ikke lenger i Sogndal. Ifølge Karoliussen er det foreløpig ikke lagt opp til flere undersøkelser rundt huset.

Lensmannen betegner saken som fortsatt helt åpen.

Mandag har han sittet i møter for å planlegge etterforskningen de nærmeste dagene og gjennom uken.

- Tenker på de pårørende

— Oppfølgingen av likfunnet har gitt oss mye arbeid. Etterforskningen har ikke stoppet opp. Den fortsetter utover uken til vi føler vi har kontroll på de etterforskningsskrittene som likfunnet skapte behov for.

Lensmannen sier det fortsatt er spesielt utfordrende med det lange tidsrommet - tre dager fra lørdag 25. oktober til tirsdag 28. oktober - der de ikke vet hva som har skjedd.

— Avdøde bodde også i et område med liten gjennomfart. Vi er fortsatt ute etter informasjon som kan snevre inn perioden vi er usikker på.

— Vi må også tenke på de pårørende og deres behov for markeringer, nærhet til funnstedet og bearbeidelse av sorgen. Ved disse markeringene vil vi skjerme familie og venner slik at de får ro og stillhet.

JOBBET SAMMEN: Silje Vigdal (27) jobber som daglig leder på Link Bingo i Sogndal, der også Veronica jobbet en periode i september.
Ørjan Torheim