— E' det han der?

— Jeg tror det er han minste der borte! Mange spente barn stod klistret til gjerdet rundt sel- og pingvindammen da den nyeste krabaten i loffegjengen skulle døpes i går.

Gudmor Anne-Grete Strøm-Erichsen var tydelig stolt da hun gikk forsiktig bortover det glatte fjellet for å foreta den høytidelige seremonien. Silden lå klar på sølvfatet (seler døpes nemlig ikke i vann, der de oppholder seg hele tiden), og hovedpersonen svømte rundt og rundt i hjemmet sitt.

— Snorre Sel, kan du komme hit litt? lokket byrådslederen og viftet med silden. Men nei. Snorre er tydeligvis en sta liten krabat, så han fikk heller kastet fisken bort til seg.

— Jeg lover å passe på at Snorre har det godt, og får mat to ganger om dagen, slik han skal, sa gudmor til alle høstferiebarnas applaus. Seks hundre forslag. Det har tydeligvis ikke vært lett å plukke ut vinnere av navnekonkurransen. Juryen falt til slutt for Snorre Sel-forslaget til Isabel (12) og farmor Turid Salthella.

Den opprinnelige Snorre Sel er nemlig en gammel bokhelt ý en modig og nysgjerrig liten tass. Boken, skrevet av Frithjof Sælen, kom ut i 1941, men ble forbudt. Nå har vi altså fått en ny selhelt. Spill levende, sildespisende og meeeget bestemt.

TOLT GUDMOR: Anne-Grete Strøm-Erichsen var stolt og blid da hun i går formiddag døpte nykommeren på Akvariet, Snorre Sel. Dyrepasser Joachim Eikeli sørget for at alt gikk riktig for seg.
Eirik Brekke