- Kompisen min kom bort til meg. Hva skjer, sa jeg. Han sa det var slåsskamp. Så gikk jeg, sier mannen.

Dette hevder 30-åringen er hans eneste forbindelse til knivstikkingen natt til mandag.

To menn ble stukket ned og mistet mye blod ved puben i Bergen sentrum.

Et døgn senere ble 30-åringen pågrepet.

- Fem politibiler kom og politifolkene overfalt meg. Du vet at du ikke har gjort noe, og så kommer noen og sier at du er skyldig. Det er ikke greit, sier mannen.

Han ble siktet for vold i forbindelse med knivstikkingen. Torsdag kveld ble han sluppet fri. Politiet har likevel valgt å opprettholde siktelsen. Mannen sier han er preget av pågripelsen og døgnene på glattcelle i politihusets kjeller.

- Jeg tør ikke gå ut nå, sier han.

Tre menn

I går ble en etterlyst nordafrikaner, mistenkt for selve knivstikkingen, arrestert i Oslo.

Mannen er i 30-årene. Han bor i Bergen, og har tidligere bodd i Oslo.

- Den samlede etterforskningen med vitneopplysninger og overvåkningsbilder, gjør at vi mener vi har riktig gjerningsperson, sier politiadvokat Janne Ringset Heltne.

Politiet gikk ut med etterlysning og bilde av mannen tidligere denne uken. Bildet stammer fra et overvåkingskamera i nærheten av åstedet ved puben Finnegans i Bergen sentrum, og skal være tatt kort tid etter at knivstikkingen fant sted.

Vitneforklaringer etter at overvåkingsbildet ble offentliggjort, skal være grunnen til at mannen ble gjenkjent.

Til sammen tre personer er siktet etter knivstikkingen og tumultene som fulgte: I tillegg til den 30-årige voldssiktede mannen og mannen i 30-årene som ble meldt pågrepet i går, ble en mann fra bergensområdet fengslet fredag for vold i forbindelse med knivstikkingen.

Fortsatt i Oslo

Mannen som i går ble pågrepet, er siktet for forsettlig drapsforsøk. Han var sent i går kveld fortsatt i Oslo. Bergenspolitiet venter på å få avhøre ham.

- Vi jobber med å få fraktet mannen til Bergen. Han blir avhørt så fort han kommer hit. Han fremstilles for fengsling mandag eller tirsdag, sier Heltne.

- Hva er grunnen til at han er siktet?

- Vi mener dette er knivstikkeren vi har etterlyst, på grunn av det samlede etterforskningsmaterialet.

Mannen fikk i går kveld oppnevnt Trond Karlsen som forsvarer. BT har ikke lykkes i å komme i kontakt med advokaten.

Bor i Bergen

Knivstikkingen ble meldt klokken 03.18, natt til mandag. Minst ti personer var til stede ved knivdramaet, som skjedde etter stengetid. En polititeori er at de to andre siktede skal ha kastet seg inn i bråket, uten nødvendigvis å kjenne knivstikkeren.

To bulgarske menn ble kritisk skadet i episoden, mens en dørvakt slapp uskadet fra det fordi han hadde på seg en stikksikker vest.

- De prøvde å drepe meg, sa en av de to bulgarerne (33) til BT tidligere denne uken.

Han fortalte hvordan han og kameraten skal ha havnet i krangel med en ukjent mann rett utenfor Rick’s tidligere på natten. Da de kom ut etter stengetid, skal de ha blitt angrepet av flere menn, ifølge 33-åringen.

- Jeg var både beruset og full av adrenalin, og merket ingenting før jeg så blodet fra armen. Da la jeg meg ned på bakken og ropte ut at noen måtte forbinde såret, ellers kom jeg til å dø, sa han.