GARD STEIRO

I går formiddag ble psykologen varetektsfengslet for én uke. Bergen tingrett mente det var sannsynlig at 34-åringen ville plage kvinnen enda mer om han ble løslatt.

Psykologen er også siktet for innbruddsforsøk og vold mot offentlig tjenestemann.

Ba politivenn om hjelp

Både psykologen og den 25 år gamle kvinnen er bosatt på Fantoft studentby. De to var i en periode nære venner, men tidlig i fjor høst skar forholdet seg.

Psykologen nektet å følge oppfordringer om å la eksvenninnen være i fred. Han skal ha ringt henne utallige ganger på nattetid, sendte tekstmeldinger og oppsøkt henne på gaten.

Kvinnen opplevde pågangen som ren terrorisering. Hun fryktet at psykologen ville skade henne fysisk.

Like før helgen fikk hun en svært truende telefonsamtale. Da torde hun ikke lenger være alene hjemme, og ba en venn som jobber i politiet, om å komme til Fantoft for å beskytte henne.

Noen timer senere hørte politimannen skrapelyder utenfor hybeldøren — psykologen forsøkte å bryte seg inn.

De to havnet i et basketak, så ble psykologen arrestert.

Redd etter voldtekten

Det var først fredag, første gang kvinnen var i kontakt med politiet, hun fortalte at hun hadde blitt voldtatt.

Overgrepet skal ha funnet sted på Fantoft i november i fjor. Psykologen skal ha vært på hybelen hennes da hun kom tilbake etter en tur. Han skal ha brukt fysisk vold og tvunget studenten til å gjennomføre samleie.

Den 23 år gamle kvinnen torde ikke anmelde psykologen verken for voldtekt eller truende atferd før nå. Hun fryktet for konsekvensene om hun kontaktet politiet.

— De siste månedene har vært svært belastende for henne. Hun var meget redd etter voldtekten, sier politiadvokat Steinar Andersen til Bergens Tidende.

Tvangsinnlagt

Den voldtektssiktede 34-åringen leier kontorlokaler hos en psykologkollega i Bergen.

— Han har ikke vært på jobb i det siste. Det er lenge siden jeg så ham sist gang, forteller kollegaen.

Det er uklart om psykologen erkjenner straffskyld for voldtekt. Han har i helgen vært for syk til å forklare seg for politiet. I går ble han tvangsinnlagt ved et psykiatrisk sykehus.

— Jeg har ikke hatt mulighet til å kommunisere med min klient, og vil derfor ikke kommentere siktelsen, sier forsvarer Gisle Didriksen.

Politiet har beslaglagt mindre mengder legemidler hjemme hos psykologen.

FANTOFT: Både den voldtektssiktede psykologen og den 25 år gamle kvinnen er bosatt på Fantoft studentby.<br/>Foto: VEGARD VALDE
- INTENS OG TRUENDE: Politiadvokat Steinar Andersen mener den voldtektssiktede psykologen har plaget og truet eksvenninnen i flere måneder.