ROY HILMAR SVENDSEN

DAG IDAR TRYGGESTAD

Den påståtte voldtekten av den nå 18 år gamle jenten skal ha skjedd mens hun var sanseløst beruset. Politiet valgte ikke å pågripe mannen den gang, men fikk i stedet domstolen til å ilegge ham forbud mot å oppsøke eller kontakte kvinnen.

Tekstmeldinger

Dette forbudet mener politiet at mannen nå har brutt ettertrykkelig. Kvinnen hevder å ha fått et stort antall ubehagelige tekstmeldinger fra 37-åringen de siste ukene.

— Meldingene inneholder ikke trusler, men har et plagsomt innhold, sier politiadvokat Steinar Andersen i Hordaland politidistrikt.

Selv hevder 37-åringen sin uskyld. Mannen skal ha forklart at kvinnen var full, men fullt klar over hva hun gjorde da hun gikk til sengs med ham. Han mener kvinnen har anmeldt ham fordi hun var utro mot sin nye kjæreste og angret.

— Vi mener det er hold i siktelsen, er politiadvokat Andersens korte kommentar.

Varetektsfengslet

Likeledes mener 37-åringen å kunne bevise at det var kvinnen som først tok kontakt med ham forut for tekstmeldingene.

Bergen tingrett sa seg i går likevel enig med politiet at det er grunn til å frykte flere brudd på besøksforbudet, og fengslet mannen i tre uker.

— Min klient er både sjokkert og svært skuffet over fengslingen, som han mener er et uforholdsmessig inngrep, sier 37-åringens forsvarer, advokat May Karin Gytre. 37-åringen anket fengslingskjennelsen til Gulating lagmannsrett, men uansett vil bli sittende i varetekt til anken er behandlet.

Mannen er i tillegg siktet for seksuell omgang med mindreårige, ettersom han innledet forholdet til kvinnen før hun var fylt 16 år, samt for å ha tagget ukvemsord og intime detaljer om kvinnen på en skolevegg.