Det var onsdag i forrige uke at overgrepet skal ha skjedd i Florahallen, som ligger rett ved Flora ungdomsskole der både den 13 år gamle jenten og de to yngste guttene er elever.

— De tre er foreløpig siktet for seksuell omgang med barn under 14 år, sier politistasjonssjef Nils Erik Eggen ved Florø politistasjon.

I skoletiden

Paragrafen de tre er siktet etter, §195, har i utgangspunktet en strafferamme på 10 år, men Eggen opplyser at det er skjerpende om flere har vært med på handlingen.

Overgrepet skal ha skjedd i skoletiden.

Møte på skolen i morgen

Flora ungdomsskole har hatt samtaler med elevene etterhvert som behovet har meldt seg. I morgen er det planlagt samtaler i alle klassene.

— Det er veldig forskjellig hvordan elevene har tatt det, både ut ifra at rykter sprer seg fort i en slik sak, og det at ingen kan bekrefte eksakt hva som har skjedd, sier rektor Geir Knapstad.

Han mener det er ubehagelig at slike ting kan skje i skolens nærområde, men kan ikke svare på hvordan slikt kan skje i skoletiden.

— Det er det spørsmålet vi stiller oss selv, og som vi håper politiet kan hjelpe å gi mer svar på, sier han.

De to siktede elevene som gikk på skolen, har blitt overført til andre skoler.

Løslatt etter avhør

Politiet fikk vite om saken dagen etter overgrepet skal ha skjedd, og på bakgrunn av etterforskningen ble de tre guttene pågrepet torsdag kveld i forrige uke.

To av dem ble løslatt etter avhør sent torsdag kveld, mens tredjemann satt over til fredag.

Saken er nå under videre etterforskning.

— Vi gjør ytterligere avhør, og det kan være aktuelt med nye avhør av partene og nye vitneavhør, sier Eggen.

I SKOLETIDEN: Det er i Florahallen til høyre på bildet at overgrepet skal ha skjedd. Flora ungdomsskole i bakgrunnen.
Jan Roar Hatlem