Søndag morgen aksjonerte politiet mot boligen til en 27 år gammel mann i Bergen Vest. Han ble pågrepet og satt i arresten, siktet for voldtekt av en annen mann i rundt samme alder.

I formiddag ble mannen løslatt.

— Vi har ikke funnet grunnlag for å holde ham i varetekt. Det eksisterer ikke fare for bevisforspillelse, rømning eller gjentakelse, sier påtaleansvarlig, politiadvokat Trond Eide til iBergen.no.

Sitter natten over

Voldtekten skal ha skjedd natt til søndag. Mannen henvendte seg til politiet kort tid etter og leverte inn anmeldelsen.

– Vi har mottatt en anmeldes for voldtekt og driver nå taktisk etterforskning. Den siktede vil bli sittende i arresten til mandag, opplyste politiadvokat Ane Kvål i Hordaland politidistrikt til BT søndag kveld.

De to mennene skal etter det BT forstår ha kommet i kontakt med hverandre via en chattekanal på internett. Her skal de ha avtalt å møte hverandre hjemme hos den nå siktede mannen.

Frivillig sex

Den siktede 27-åringen hevder at de to mennene hadde frivillig sex.

– Han stiller seg helt uforstående til anmeldelsen for voldtekt, sier mannens forsvarer, advokat Carl Christian Hoff til BT.

Den fornærmede mannen mener på sin side at han ble satt ut av stand til å motsette seg den seksuelle omgangen og at den på ingen måte var frivillig.

Mannen som nå er siktet i saken har en betrodd stilling. En karriere han vanskelig ville kunne fortsette i dersom han ikke blir renvasket.

Advokat Hoff ønsker ikke å kommentere dette forholdet, utover at enhver person som blir anklaget for noe så alvorlig, er opptatt av å bli renvasket.