I går ble 29-åringen varetektsfengslet for fire nye uker bak lukkede dører i Bergen tingrett.

— Saken gikk for lukkede dører. Derfor har jeg ingen kommentar, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland politidistrikt.

Siktet i samme sak

BT kjenner derimot til at mannen nå knyttes til den omstridte mc-klubben i Fana. 29-åringen er blant annet siktet for å ha medvirket til en transport av 80 gram amfetamin og 10.000 Rohypnol-tabletter fra Oslo til Bergen. I samme sak er en av frontfigurene i Union MC siktet.

Politiet mener det ikke er tilfeldig at de to er siktet i samme sak, men at det er tette bånd mellom 29-åringen og medlemmer av den Hells Angels-sympatiserende mc-klubben. Stikkordene er hvitvasking og narkohandel.

— Min klient er blitt mystifisert av politiet, og gjort til en langt større skikkelse enn han er, sier 29-åringens forsvarer, advokat Odd Drevland. Utover det verken kan eller ønsker han å kommentere saken.

Siktet for 1,1 millioner

29-åringen ble pågrepet i mars og har siden sittet fengslet. Mannen er siktet for hvitvasking av 1,1 millioner kroner.

Hvitvaskingen skal ha skjedd gjennom hestespill på en dagligvarebutikk i Fana. Innehaveren av butikken ble også pågrepet og fengslet. 29-åringen hevder selv at han har vunnet pengene, hovedsakelig på hestespill.

Politiet har imidlertid brukt tid på å kartlegge mannens omgangskrets. Spaning har avslørt at han har hatt kontakt med flere store skikkelser i narkomiljøet i Bergen. Dette mener politiet indikerer at 29-åringen er en aktiv mann.

Saken som nå har vokst seg stor mot 29-åringen startet nærmest ved en ren tilfeldighet.

Fattet store verdier

I fjor høst var en rekke mennesker samlet til nachspiel i en bolig 29-åringen disponerte. Utover natten ble festdeltakerne svært høylytte, blant annet skal en av dem ha klatret ut på taket. Polititjenestemennene som rykket ut fant mer enn feststemte mennesker. I stuen skal de blant annet ha funnet en pakke med nærmere 200 gram hasj og cirka 75.000 kroner.

Etterforskerne valgte å se litt nærmere på 29-åringens privatøkonomi, og skaffet seg derfor tilgang til kontoene hans.

På en konto fant politiet om lag 750.000 kroner.

De oppdaget også at mannen nylig hadde kjøpt en Harley-Davidson motorsykkel som han hadde betalt kontant. Slik har man kommet seg frem til beløpet på 1,1 millioner kroner som siktelsen omhandler.

Politiet skal under ransakelse av 29-åringens bolig ha funnet store mengder travkuponger. Disse er av politiets revisor sjekket opp mot mannens privatøkonomi. Det skal være funnet et betydelig avvik.

Samtidig som 29-åringen fikk forlenget fengsling i går, ble hans medsiktede, og den antatte hovedmannen i den såkalte Union-saken, løslatt av Gulating lagmannsrett. Han har sittet bak murene siden februar. Lagmannsretten kom til at det ville være et uforholdsmessig inngrep i mannens liv å la ham sitte bak murene til straffesaken kommer for retten, trolig først på nyåret.

Vilkåret for løslatelsen er derimot at mannen går direkte inn i fast arbeid. – Det vil han gjøre. Vi er selvsagt svært fornøyde med løslatelsen, sier mannens forsvarer, advokat Jørgen Riple.