— Jeg er overrasket over å bli løslatt, men ikke fordi jeg har gjort noe galt. Jeg er uskyldig, sier mannen til BT. I går kunne han spasere ut av tinghuset som en fri mann.

Politiet er av en annen oppfatning. 32-åringen er siktet for grov legemsbeskadigelse etter en slåsskamp med en 39 år gammel kvinne på campingplassen ved Bergen Travpark.

Trampet i ansiktet

Flere vitner har forklart hvordan mannen kastet kvinnen ut av en bil, før han sparket eller trampet henne i ansiktet til hun mistet bevisstheten.

Kvinnen brukte gåstol på grunn av en skade i beinet, og klarte ikke å verge seg mot overfallet mens hun lå på bakken.

32-åringen innrømmer å ha vært på stedet, og at han sloss med kvinnen. Men han nekter for å ha sparket eller tråkket på henne.

Mannen møtte opp til gårsdagens fengslingsmøte på sokkelesten. Etter det BT forstår har politiet beslaglagt skoene hans for å sikre seg mulige blodspor. Da han ble arrestert hjemme hadde han et elektrosjokk-våpen i lommen.

Kvinnen har vært gjennom flere operasjoner, og er utenfor livsfare. Legene frykter imidlertid at hun vil få en varig hjerneskade.

Den siktede 32-åringen ble løslatt i går, og kan bli gående i frihet og vente på en fremtidig rettssak - til tross for at retten mener det er grunn til å mistanke mannen for ugjerningen:

«Retten har lagt særlig vekt på vitneobservasjoner (...), sammenholdt med at siktede har erkjent at han var på stedet og involvert i en fysisk konfrontasjon med fornærmede», skriver dommerfullmektig Eivind Stage i kjennelsen.

- Modig avgjørelse

Han begrunner løslatelsen med at det ikke er noe som tyder på sterk gjentakelsesfare, og viser blant annet til at 32-åringen ikke har vært dømt for vold siden 1998.

— En riktig og på mange måter modig avgjørelse. Vilkårene for fengsling må oppfylles selv om siktelsen er meget alvorlig, sier 32-åringens forsvarer, advokat Øystein Lillevik.

— Hvis det er slik at han har brukt vold, så har det sitt utspring i en konkret situasjon mellom ham og kvinnen. Det ville vært noe helt annet hvis han hadde brukt blind vold mot tilfeldig forbipasserende, sier Lillevik.

32-åringen har en rekke forhold på seg fra tidligere, blant annet heleri, vinningsforbrytelser og dokumentfalsk. Han er straffedømt flere ganger, blant annet for narkotikaforbrytelser og vold.

Aktor i saken, politiinspektør Svein Erik Krogvold, ønsker ikke å kommentere saken. Han påkjærte kjennelsen på stedet. Nå blir det opp til Gulating lagmannsrett å avgjøre om 32-åringen fortsatt skal få nyte friheten.