Tortursaken ble meldt til politiet onsdag 18. august. 33-åringen som er anmeldt har en rekke volds— og narkotikadommer på seg fra tidligere.

Motanmeldelse

Mandag 23. august ble 33-åringen innkalt til avhør i saken. Han er foreløpig siktet for frihetsberøvelse og grov vold.

Onsdag denne uken gikk han selv til motanmeldelse i saken, og hevdet at han selv også er utsatt for legemsbeskadigelse av Stefan.

33-åringens advokat, Sigurd Klomsæt, sier at han ble kontaktet av 33-åringen i forrige uke.

  • Jeg kjenner ikke til hva denne saken handler om nå, sier advokaten.

Stefan er sjokkert over at han er motanmeldt.

  • Dette er bare et taktisk trekk han gjør for å forvanske politiets etterforskning, sier 34-åringen, som forklarer at han aldri har hatt en voldsdom på seg.

Politioverbetjent Carl Petter Leganger ønsker ikke å kommentere denne konkrete saken, men sier på generelt grunnlag at det ikke er uvanlig med svært grov vold i tilknytning til kriminelt belastede miljøer.

  • Vi har jo hatt saker der folk er blitt boret med en drill i kroppen, vi hadde voldtekten der det ble brukt gjenstander, og andre saker der volden minner om tortur, sier Leganger.

Både offer og voldsutøver

  • Tar politiet sakene fra det kriminelle miljøet på alvor?
  • Ja, de kriminelle har også krav på beskyttelse, men det skal ikke legges skjul på at sakene ofte er svært vanskelige å etterforske. Folk kan være både offer og utøver av vold. Det kan være vanskelig å skille. Vi ser også at personer som har vært utsatt for stygg vold nekter å snakke med politiet. Da er det ofte et spørsmål om hvor mye ressurser vi skal bruke når vi får så lite drahjelp, sier Leganger.

Han sier at kriminelle er mer utsatt for vold enn andre grupper mennesker.

  • Mitt råd til de kriminelle er så enkelt som å holde seg unna det kriminelle miljøet, sier Leganger.