Han er også siktet for gjentatte brudd på et forbud mot å besøke samboeren og deres felles barn.

Mannen nekter for at han har kommet med drapstrusler. Han forklarer hendelsene med krangling i fylla. 46-åringen innrømmer at han har et alkoholproblem og at han gjør dumme ting i fylla. Han sier også at han har holdt seg borte fra alkoholen i åtte år. Men de siste dagene har han vært på kjøret. Politiet har siktet mannen for to tilfeller av drapstrusler overfor samboeren, første gang i hennes bolig og andre gang da de begge var på Landås sosialkontor.

_Tok selv kontakt

Advokat Johan Eide, som er mannens forsvarer, sier til Bergens Tidende at 46-åringen hevder at samboeren selv tok kontakt med ham før det andre tilfellet av angivelig drapstrusler som politiet har siktet ham for. 46-åringen har et langt strafferegister med alvorlige forbrytelser. For åtte år siden fikk han en sikringsdom for vold, og han slapp ut på prøve i august i fjor. Advokat Eide reagerer sterkt på varetektsfengslingen.

_Siden siktede har et langt strafferegister er det veldig lett å varetektsfengsle ham. Dersom det var en annen person uten et slikt register som var siktet i en sak som dette, regner jeg med at alternativer til fengsling ville blitt vurdert slik at han kunne fått behandling av hjelpeapparatet for sitt alkoholproblem, sier advokat Johan Eide.