Han ble varetektsfengslet for fire uker på grunn av fare for bevisforspillelse.

Drapsforsøket skal ha skjedd i en leilighet på Laksevåg tidlig søndag morgen. Den fornærmede kvinnen klarte selv å ta seg ut for å varsle en nabo. Deretter ble hun kjørt til Haukeland Universitetssykehus med alvorlige kuttskader. Tilstanden hennes var i går stabil.

Den siktede mannen skal være en bekjent av den 27 år gamle kvinnen. Etter en bytur lørdag kveld bestemte de seg for å dra hjem til hennes leilighet. Utpå morgenkvisten skal den to år yngre mannen umotivert ha angrepet kvinnen med kniv. Deretter skal han ha truet med å drepe henne.

Fant kniv i sofaen

— Det var ingen andre i leiligheten da knivstikkingen skjedde, opplyser politiadvokat Anette Vangsnes.

Da politiet ankom kvinnens leilighet fant de 25-åringen sovende på en sofa. Ved siden av ham lå en kniv. Mannen ble straks pågrepet og tatt med til arresten. Først i går ble han avhørt av politiet. Den fornærmede kvinnen har forklart seg fra sykesengen, men hun skal avhøres på nytt en av de nærmeste dagene.

25-åringen var i utgangspunktet siktet for legemsbeskadigelse, men da politiet fikk vite omfanget av kuttskadene, ble denne endret til drapsforsøk.

— Kuttet går to til fem centimeter inn i halsen. På bakgrunn av dette ble siktelsen endret, sier politiadvokat Anette Vangsnes.

Den 25 år gamle mannen er tidligere dømt for legemsbeskadigelse med kniv. Han måtte da sone seks måneder i fengsel.

Nekter straffskyld

Selv stiller mannen seg helt uforstående til det han nå er siktet for.

— Min klient nekter straffskyld, sier advokat Fredrik Verling.

Mannen påkjærte likevel ikke kjennelsen på stedet, men tok betenkningstid.

— Dette gjorde han fordi han føler seg sikker på at den videre etterforskningen vil avdekke at det ikke er han som er skyld i knivstikkingen, sier advokaten.

— Hvordan mener din klient at knivstikkingen har skjedd?

— Det har han ingen formening om, sier Verling.