I dag ble 21-åringen fremstilt for varetektsfengsling etter knivdramaet på Slettebakken mandag. Politiadvokat Trond Eide ba om at 21-åringen fengsles i fire uker med brev— og besøksforbud, og fikk dommerens medhold i dette.

21-åringen tok betenkningstid på kjennelsen.

– Vi synes det er trist at saken har fått dette utfallet, og vil vurdere å anke kjennelsen, sier forsvarer Kjetil Ottesen.

Ifølge siktelsen skal han ha kuttet sin 22 år gamle kamerat i halsen og armen med kniv. I tillegg skal han ha påført vennen et kutt i bakhodet enten med kniv eller øks.

Utvidet til drapsforsøk

Inntil i dag var 21-åringen siktet for legemsbeskadigelse, men politiet mener volden er så alvorlig at siktelsen i dag ble utvidet til å gjelde drapsforsøk. 22-åringen ble mandag operert for skadene han ble påført i kompisens leilighet på Slettebakken.

_Les også:

– Blodet rant og han ropte om hjelp_

– Det er en alvorlig siktelse, og det gjenstår ennå mye etterforskning. Hendelsesforløpet er noe uklart, men det er beslaglagt en kniv og en øks, sier politiadvokat Trond Eide til bt.no.

Handlet i selvforsvar

21-åringen motsatte seg i dag varetektsfengsling. Han har så langt ikke villet ta stilling til om han erkjenner straffskyld i saken, men har i politiavhør vedgått at han forsøkte å skade barndomsvennen. Han hevder imidlertid at de begge var ruset, og at han handlet i selvforsvar da situasjonen kom ut av kontroll.

21-åringen ble også behandlet for skader etter at han ble pågrepet av væpnet politi mandag formiddag, men ble raskt utskrevet fra Haukeland.

– Min klient ønsker ikke varetektsfengsling, fordi han mener det vil være mer gunstig for ham å komme inn på rusavvenning, sier forsvarer Kjetil Ottesen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Vi så blodspor på trappen, sier Mats Enger og Therese Moen (bildet) til bt.no. FOTO: SONJA YSTAAS (mms)
SONJA YSTAAS (mms)

RUNE SÆVIG