Den siktede 34-åringen møtte ikke selv da rettsmøtet startet klokken 11.00, men har samtykket til fire ukers fengsling. Politiet har ikke bedt om besøksforbud, men fikk medhold i at rettsmøtet skulle gå for lukkede dører.

Politiet siktet mannen opprinnelig for legemsbeskadigelse med døden til følge, men har nå utvidet siktelsen.

Også siktet for sexforbrytelser

— Mannen er siktet for drap, samt to andre forbrytelser i samme sak av seksuell karakter som ikke gjelder drapsofferet. Den totale strafferammen er på 21 års fengsel, sier Krogvold til bt.no. Den siktede samtykket i politiets begjæring om fire ukers fengsling. Politiet skal ikke ha bedt om besøksforbud for den siktede.

Krogvold bekrefter også at det var to barn tilstede i huset, avdødes datter og hennes jevngamle venninne.

Opplysningene i dagens BT, om at avdødes venninne også var tilstede i huset på drapstidpunktet, er ikke riktig.

Motivet for drapet er foreløpig ukjent.

Staff ny forsvarer

Advokat Trygve Staff er ny forsvarer for 34-åringen. Det opplyste advokat Edvard Holm Bakke i Advokatfirmaet Staff AS til bt.no nå i morges. Holm Bakke har bistått mannen hittil i saken.

— Mannen har kun bedt om å få en advokat fra Advokatfirmaet Staff. Jeg er på reise, og Trygve Staff møter i retten i dag og håndterer saken fremover, sier Holm Bakke til bt.no.

Trygve Staff, sønn av Tor Erling, er mest kjent som forsvarer for Ridvan Halimi i NOKAS-saken, og for Carl Fredrik Seim.

Staff skal utover ettermiddagen besøke sin klient i fengselet. Forsvarsadvokaten ønsket etter fengslingsmøtet i dag ikke å kommentere hvorvidt 34-åringen erkjenner straffskyld eller ei.

MØTET I GANG: Forsvarer Trygve Staff (t.h.) i samtale med aktor Svein Erik Krogvold like før fengslingsmøtet i dag.
Borghild Berge (MMS)
NY FORSVARER: Advokat Trygve Staff (t.h.) tar over Hylkje-saken. Her sammen med kollega Ellen Holager Andenæs under NOKAS-saken i Stavanger.