En 23 år gammel mann ble forrige søndag pågrepet og siktet for datainnbrudd i stortingsrepresentant Henning Warloes PC.

— Jeg kan bekrefte at en mann ble pågrepet og siktet for dette søndag 13. mai. Han ble løslatt 15. mai, sier jourhavende politijurist Harald Bilberg til bt.no.

Han bekrefter at det ble gjennomført ransaking i den siktedes hjem og at siktelsen er opprettholdt.

Erkjente narkomisbruk

Saken henger sammen med pågripelsen av stortingsrepresentant Henning Warloe (H) fra Bergen i mars. Han ble pågrepet i sin stortingsleilighet i Oslo og erkjente narkotikamisbruk over flere år.

I et intervju med en uke etter at saken ble kjent, fortalte Warloe om anmeldelsen til BT.

— Jeg har grunn til å tro at materiell på min private PC er kommet på avveier som følge av et datainnbrudd, sa Warloe, og fortsatte:

— Det som har skjedd i denne saken har gitt meg grunn til å tro at min identitet kan ha blitt misbrukt på nettet, og at det kan være stjålet ting fra min private PC som kan være på avveier.

Helt uforstående

Warloe anmeldte forholdet på Bergen politikammer 12. mars. To måneder senere ble altså mannen pågrepet og siktet for datainnbrudd i Henning Warloes PC.

23-åringen har selv skrevet om pågripelsen på sin egen blogg. I en epost til BT skriver han at han stiller seg helt uforstående til siktelsen.

— Han erkjenner ikke straffskyld, sier mannens advokat, Jannicke Keller-Fløystad.

Warlo glad

— Jeg vet ikke grunnlaget politiet har for å gå til detteskrittet. Men jeg er glad for at de har foretatt seg noe i saken og kommetvidere, sier Warloe.

Stortingsrepresentanten hevder at den siktede 23-åringenlenge har prøvd å skade ham.

Han sier at han møtte 23-åringen for et par år siden.

— Han tok kontakt med meg, og ville gjerne bli venn med meg.Vi hadde et vennskapelig forhold, så lenge det varte, sier Warloe.

Når det gjelder spørsmålet om hvorfor Warloe ikke anmeldteforholdet da det skjedde, svarer Warloe:

— Jeg kviet meg for det, fordi jeg visste hva som ville kommeav oppmerksomhet rundt saken. Dette er selvsagt ikke noe jeg ønsker. Men nå varvirksomheten gått for langt, sier han.

Tips? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post