RUNE CHRISTOPHERSEN

Mannen ble i går varetektsfengslet for fire uker i Bergen tingrett.

Kvinnen har vært til medisinsk undersøkelse etter det som skal være et svært brutalt voldtektsforsøk på Husnes i Kvinnherad natt til søndag.

Møttes på diskotek

— Det er funnet merker på kvinnens kropp som styrker forklaringen hennes, sier politiadvokat Jannicke Fløystad.

29-åringen har forklart at hun natt til søndag var på et diskotek i Husnes, der de traff mannen som nå er siktet for voldtektsforsøk. Kvinnen og en venninne bestemte seg for å dra til Opsangervatnet for å bade. Da 29-åringen svømte ut til en robåt, fulgte siktede etter, og klatret opp i båten. Ifølge kvinnens forklaring skal han ha dratt henne opp i båten, der det startet et basketak da han forsøkte å voldta henne. Da hun prøvde å flykte ved å hoppe i sjøen, skal mannen ha fulgt etter og holdt henne igjen i beina, slik at hodet kom under vann.

Kvinnen har forklart at hun ble holdt fast slik at hun fikk drukningsfornemmelser.

Flere vitner inne på stranden skal ha observert hendelsen.

— Det var flere folk på stedet. Det gjenstår fremdeles en del avhør i etterforskningen, sier Fløystad.

Redd for å bli kastet ut

Den siktede er asylsøker, og bosatt på asylmottaket på Husnes. Han har vært i Norge siden mars. Han ble pågrepet søndag morgen, og skulle egentlig vært fremstilt for varetektsfengsling mandag, men rettsmøtet ble utsatt fordi politiet ikke klarte å skaffe tolk før i går. Av samme grunn har mannen ikke vært formelt avhørt av politiet før han ble brakt inn til fengslingsmøte.

Siktedes forsvarer, Øystein Lillevik, sier at mannen benekter at han skal ha forsøkt å voldta noen. Han hevder at det ikke skjedde noe spesielt i båten.

— Det har formodningen mot seg at han skulle begått en alvorlig kriminell handling mens han venter på svar på asylsøknaden. Han er redd for å bli sendt ut fra landet, sier Lillevik.

Advokaten legger til at kvinnens manglende påkledning taler mot siktelsen.

— De hadde vært på diskotek, og begge hadde drukket alkohol. Da stiller jeg et lite spørsmålstegn ved at hun kler av seg alt bortsett fra truse og BH. Hennes manglende påkledning i denne situasjonen taler til fordel for min klient, mener Lillevik.