— Jeg kan bekrefte at mannen er siktet for voldtekt. Den skal ha skjedd for noen uker siden, og er nå under etterforskning ved Bergen sentrum politistasjon, sier politiadvokat Einar Råen ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

43-åringen er siktet for å stå bak en voldtekt som er utført på særlig krenkende eller smertefull måte. Kvinnen skal ha kommet fysisk til skade under overgrepet. Forbrytelsen har en strafferamme på hele 21 års fengsel.

Lørdag formiddag ble mannen fengslet for to uker av Bergen tingrett. Politiet ba om fengsling fordi de frykter han vil påvirke vitner hvis han får gå fri. I tillegg mener politiet det er fare for gjentakelse. Mannen er tidligere straffedømt både for voldtekt, vold og trusler.

Kvinnen som skal være voldtatt, bor i samme hus som den siktede 43-åringen. Hun har ikke anmeldt saken selv, men tok kontakt med politiet gjennom sin advokat.

43-åringen nekter straffskyld, og har overfor politiet hevdet at han knapt har hatt kontakt med kvinnen det siste halvåret.

Politiet har sikret seg tekniske bevis i saken, i tillegg til legerapporter om undersøkelser av offeret.

— Jeg ønsker ikke å kommentere bevissituasjonen, sier politiadvokat Råen.

43-åringen samtykket ikke til fengsling, og har tatt betenkningstid for å vurdere om han skal påkjære kjennelsen til Gulating lagmannsrett.