Det bekrefter politiadvokat Ørjan Ogne til bt.no.

I utgangspunktet fikk politiet i går meldinger om at kvinnen var utsatt for trusler, men da de kom til stedet mente de det var grunnlag til å sikte henne for skadeverk.

— Vil siktelsen kunne bli utvidet?

— Den mest alvorlige siktelsen i slike saker er mordbrannparagrafen. Som i de fleste andre slike saker hvor denne paragrafen brukes, må det etterforskes grundigere før vi kan slå fast noe. Saken er alvorlig og siktelsen mot henne kan bli utvidet, sier politiadvokaten.

Den 29 år gamle kvinnen satt i går ettermiddag i avhør hos politiet og forklarte seg.

Det er foreløpig ikke klart hva som kan ha vært kvinnens motiv for å ha satt fyr på leiligheten hun bodde i og for å ha satt naboers liv i fare.

Den 29 år gamle studenten har vært involvert i et rusmiljø og ble i fjor dømt for å ha handlet narkotiske tabletter via nettet til eget bruk.

Ifølge kilder rundt henne skal hun være ferdig med rusmisbruket.

Barnerommet fullt av røyk

— Det er sånne ting man helst ikke vil oppleve. Sjokkopplevelsen sitter godt igjen, sier Vidar Pettersen.

Ved midnatt våknet han av røykvarsleren til naboen i Nattland studentby. Hans første tanke var at det bare var en plate eller noe slikt.

— Da vi kom ned hadde noen allerede ringt politiet. Vi gikk inn på barerommet der de to jentene sov. Det var fullt av røyk, forteller Pettersen.

Han understreker at han er glad for at det tross alt gikk bra.

— Politi og brannvesen tok godt vare på oss. Vi fikk komme inn til naboer og slappe av, sier Pettersen.

Skadet i brannen

En person ble lettere skadet i brannen som brøt ut like etter midnatt. Hun skal nå være utskrevet fra sykehuset opplyser politiet mandag morgen.

I natt undersøkte politiet stedet der brannen staret.

— Vi etterforsket hendelsen i natt, og på bakgrunn av det som har kommet fram har vi gått til pågripelse, sier operasjonsleder Ronny Lenthfør.

— Vi har vitneobservasjoner som knytter siktede til stedet, sier operasjonslederen.

Det begynte å brenne i nummer 23D i Nattland studentby like etter midnatt. Det ble meldt om kraftig røykutvikling på stedet klokken 0015.

Brannskader

Ifølge brannvesenet har det brent i vaskerommet i huset.

En kvinne ble skadet i brannen. Hun ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet og sendt til Haukeland universitetssykehus. Hun skal ha brannskader på ryggen.

- Forferdelig

Marita Tonning bor i nabohuset. Hun våknet av alarmen og oppdaget at det var røyk i huset. I full fart pakket hun inn sønnen på halvannet år inn i en dyne og reddet seg ut av bygningen.

— Det var helt forferdelig. Jeg fikk bare med meg sønnen min og kom meg ut, sier hun.

Studentboligen ble evakuert. Brannvesenet gjennomsøkte bygningen etter brannen.

Politiet søkte også i området med hunder.

Familie sendt til legevakt

En familie på fem måtte rømme ut fra nabohuset da brannen startet.

— De er sendt til legevakt for sjekk. Det er omfattende røyk- og vannskader i huset der det har brent. Familien må overnatte et annet sted i natt. De har små barn og det har vært mye røyk i leiligheten deres også, sier Nesdal.