Den siktede mannen i 20-årene har i sin forklaring til politiet i Førde torsdag kveld erkjent at han forårsaken brannen.

– I løpet av fredag vil det bli tatt stilling til om siktede skal fremstilles for varetektsfengsling, opplyser operasjonssentralen i Sogn og Fjordane torsdag kveld.

Politiet ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gi flere opplysninger.

Sto i full fyr

Det var klokken 23.05 onsdag kveld at politiet og brannvesenet fikk melding om at et bolighus sto i full fyr i Førde. Da mannskapene kom til stedet, var huset allerede overtent. De forsøkte lenge å få kontroll over flammene, men klarte ikke å redde huset.

Total syv personer var i huset da det begynte å brenne, men ingen ble alvorlig skadet.

– Alle har berget seg ut. Politiet og brannvesenet er på stedet og driver etterslukking, fortalte operasjonsleder Kjell Biesmans ved Sogn og Fjordane politidistrikt like før midnatt.

Skal avhøres

En mann i midten av 20-årene ble kort tid etter brannen siktet etter mordbrannparagrafen.

– En person er foreløpig siktet etter paragraf 148 i straffeloven, som er den strengeste brannparagrafen med en strafferamme på 2-21 år, sa konstituert lensmann i Førde, Magne Faleide, tidligere torsdag.

Mannen ble pågrepet på stedet uten dramatikk.

– Han ble pågrepet på bakgrunn av opplysninger som kom frem på brannstedet, sa Faleide.

Politiet har i dag avhørt flere vitner.

– Kunne ført til tap av liv

I huset bodde det totalt syv personer i tre boenheter, en leilighet og to hybler. Den siktede bodde i en av dem sammen med sin jevnaldrende kjæreste. Politiet sier brannen kunne fått alvorlige konsekvenser.

– I ytterste konsekvens kunne det helt klart ført til tap av liv, sier Faleide.

Huset i Øvre Kvernberget vest for Førde sentrum er totalskadet, og politiet har funnet midlertidig bolig til de involverte.

Daniel Røed