Tre menn ble pågrepet i en samordnet politiaksjon i Arna og Fusa kommune onsdag formiddag. En 20-åring og en 22-åring ble siktet i forbindelse med ranet av en 77-åring på Lone Camping i Arna.

Mannen ble funnet død lørdag 4. november, og politiet har etterforsket saken som grovt ran med døden til følge.

I tillegg ble en 38 år gammel mann pågrepet i samme tidsrom, men han er ikke siktet for ranet.

38-åringen ble løslatt onsdag kveld, mens 22-åringen ble løslatt torsdag. 20-åringen sitter fortsatt fengslet.

Avhørt onsdag kveld

I 09.00-tiden onsdag morgen ble en 20 år gammel mann pågrepet i Arna. Om lag to timer senere kjørte to sivile politibiler inn foran et hus i Fusa. Uten dramatikk ble en mann (22) pågrepet inne i huset.

I samme tidsrom ble en 38-åringen pågrepet i nærheten. Han var da på jobb i Fusa.

22-åringen satt i går i lange avhør ved Bergen sentrum politistasjon. Mannen, som om kort tid må møte i retten som tiltalt i en narkotikasak, knyttes etter det BT får opplyst til dødsranet på Lone Camping.

— Jeg skal møte min klient i morgen tidlig. Jeg vet ikke hva han er siktet for, men politiet bekrefter at dreier seg om ranet på Lone Camping, sa advokat Helge Hansen til BT onsdag kveld.

22-åringen bor sammen med den 38 år gamle avløseren som ble pågrepet samtidig i Fusa. Etter hva BT kjenner til, var det 22-åringen som skulle pågripes, men da politiet kom til stedet valgte de også å arrestere kameraten.

Mystisk bil

Politiet har i over en måned lett etter gjerningsmennene som angrep en 77 år gammel mann i sin egen camping-vogn på Lone.

Etter å ha gjennomgått videoovervåking og vitneforklaringer, begynte politiet et møysommelig arbeid med å kart-legge alle bevegelser av personer og biler ransnatten.

I slutten av november var det kun en bil som ikke var sjekket ut av saken.

Politiet ba da to personer som sto ved en mørk bil som var parkert nær campingplassen melde seg.

Disse ble observert ved et ungdomshus nær campingplassen bare få timer før 77-åringen døde.

— Vi har kartlagt alle bevegelser i området, og sjekket ut alle andre biler enn den etterlyste. Derfor er dette svært interessant, sa politioverbetjent Bjørn Eide til BT 22. november.

Det er ikke klart om noen av personene som i går ble pågrepet har tilknytning til bilen politiet har etterlyst.

BT får opplyst at bilen de to personene som ble pågrepet i Fusa vanligvis bruker, ikke passer beskrivelsen av den som er etterlyst.

Offer funnet tapet

77-åringen ble funnet død i campingvognen sin på campingplassen. Mannen ble funnet på gulvet med tape rundt beina, og var kun iført nattbukse. Også på hodet og hendene var det rester av tape.

Campingvognen var svært rotete, og flere møbler var skåret opp. Politiet tror derfor at 77-åringen var utsatt for et ran.

Overfor flere ansatte og gjester på campingplasser han har bodd, skal 77-åringen ha gitt uttrykk for å ha mye penger.

Rettsmedisinerne har ikke vært i stand til å fastslå en sikker dødsårsak. 77-åringen hadde kun mindre skader et-ter vold på kroppen, og disse har ikke vært dødelig.

Taperestene som ble funnet på 77-åringens hode har gjort at politiet har spekulert i om mannen kan ha blitt kneblet og kvalt av dette.

Rettsmedisinerne mener imidlertid det også er mulig at mannen har dødd av naturlige årsaker forårsaket av stresset med å bli ranet.

Bergens Tidende