Store letemannskaper lette onsdag kveld i Sognefjorden etter den savnede mannen, som skal ha falt i vannet tirsdag kveld utenfor Vik i Sogn.

Samtidig satt mannens kamerat i avhør med politiet, og ble i siktet.

— Han er siktet for å ha ført båt i påvirket tilstand, og er fortsatt ikke dimittert. Vi vil gjøre ytterligere avhør torsdag, sa operasjonsleder Einar Vereide i Sogn og Fjordane politidistrikt sent onsdag kveld.

Den savnede mannen var bosatt i Vik i Sogn, og den siktede kameraten er også fra nærområdet.

Meldte dagen etter

Det var den siktede som meldte kameraten savnet onsdag ettermiddag. Han forklarte at de to mennene i slutten av 20-årene hadde dratt ut på fisketur sammen i 16-tiden tirsdag.

Kameraten skal ha falt over bord tirsdag kveld.

— Melderen skal ha prøvd å redde ham, men han skal da ha falt baklengs og slått hodet i ripen. Samtidig mistet han mobiltelefonen. Etter det har han forklart at han ikke så noe mer til kameraten, som skal være svært svømmedyktig, fortalte operasjonsleder Arild Stokkereit.

Han omtalte da forklaringen, samt det faktum at melderen ikke kontaktet politiet før dagen etter, som «merkelig». Melderen skal ha forklart det med at han fikk motorstopp ute på fjorden.

Vereide sier at det er store uklarheter i forklaringen, både når det gjelder tidspunkt og sted for hendelsen.

— Det har vært rus involvert, derfor må vi jobbe videre med å finne ut av dette, sier han.

Strie strømmer

Ifølge den savnede kameratens forklaring skal den savnede ha falt over bord cirka 300-400 meter fra land, i området ved halvøyen Geithuslandet, mellom Finnabotn og Arnafjorden i Vik.

Onsdag kveld leter et Sea King-helikopter fra Hovedredningssentralen, ni båter, politi, 27 personer fra Røde Kors, og ni fra Sivilforsvaret etter den savnede.

— Redningsskøyten leder et felles overflatesøk ut av Sognefjorden. Har han havnet i vannet, er det trolig at strømmen kan ha ført ham utover, sier politiførstebetjent Geir Harkjerr til bt.no ved 21-tiden onsdag.

Ordfører i Vik, Martha Finden Halset, omtaler saken som tragisk. Hun forteller at det stykket av Sognefjorden der ulykken skal ha skjedd, er et område preget av strie strømmer og hard sjø.