Denne uken har de gitt musikkinteressert ungdom fra Åsane opplæring i digital musikkproduksjon på et kurs i regi av Kulturkontoret.

Selvlæring

– Det er kult gjort av Trond Berntsen å gi ungdommene denne muligheten, sier Knutsen, som kanskje er mer kjent under artistnavnet Teddy Touch.

– Vi har lært ungdommene hvordan de kan lage musikk på gutterommet. Alt de trenger til det, er en PC og en MIDI-kontroller, sier han, og viser frem det forholdsvis enkle utstyret han har plassert de syv ungdommene foran.

– Meningen er å vise ungdommene alt de trenger å vite for å kunne starte selvlæringen.

– Lager du egen musikk?

– Jeg har produksjonsselskapet Souldrop sammen med Even Brenna, sier han.

– Der skrur vi sammen musikk på oppdrag for artister som Ralph Myerz, Adam Tensta (svensk rapper og Grammis-vinner) og det nye soulfenomenet Kinny.

Melkeveien neste

– Få med at vi har produsert albumet hennes, sier Even.

– Det kommer på etiketten «Tru Thoughts» i januar, og kommer til å slå ned som en bombe.

Teddy Touch driver med litt booking og DJ-ing ved siden av Souldrop, og er fast oppvarmer når internasjonale hiphopstjerner besøker Bergen – zsist for Philadelphia-bandet The Roots. Neste lørdag er det New Yorkerne i The Clipse sin tur til å gå på scenen etter at Touch har fått opp stemningen med sine magiske vinylfingre.

– Er dere Bergens svar på Pharrell Williams og Chad Hugo (The Neptunes)?

– Neptun er en planet som ligger langt fra Bergen, men om et par år så er vi langt forbi dem. De er svært dyktige, og det er en ære å bli sammenlignet med dem.

Mer informasjon:

www.teddytouch.com ,

www.souldrop.com og

www.tru-thoughts.co.uk/artists/kinny

Magne Fonn Hafskor