— Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet en kvinne og siktet henne for å ha voldtatt en mann i 30-årene, sier politiadvokat Jannicke Fløystad i Hordaland politidistrikt til BT.

Den påståtte voldtekten skal ha skjedd i en leilighet i Bergen sentrum i fire-fem-tiden natt til i går.

Skal ha oppmuntret

Kvinnens venn, en mann i 40-årene, er siktet for medvirkning til voldtekt. Han hadde først status som vitne, men nå påstås det at han oppfordret kvinnen til å utføre de seksuelle handlingene. Vennen skal også ha tatt bilder eller filmet overgrepet.

Det var den fornærmede mannen selv som kontaktet politiet i går morges. Etter det BT erfarer har mannen forklart at han sovnet på sofaen, og våknet av at den 22 år gamle kvinnen forgrep seg.

Mannen forlot da leiligheten omgående og gikk hjem og fortalte sin kjæreste hva som hadde skjedd. Deretter gikk han nedbrutt til politiet og anmeldte saken. Han føler seg svært krenket.

Aldri skjedd før

— Det er første gang vi har siktet en kvinne for å ha voldtatt en mann, sier Fløystad, om den høyst spesielle saken.

De to som nå er siktet ble pågrepet i leiligheten hvor voldtekten skal ha funnet sted. Mannen i 40-årene har vært kompis med den fornærmede i en årrekke. Den siktete kvinnen kjente også til ham fra før.

— Det dreier seg ikke om samleie i vanlig forstand, men om seksuell omgang som straffes likt med voldtekt fordi mannen sov, sier politiadvokat Fløystad.

Den sovende mannen skal ikke ha blitt utsatt for fysisk vold.

Det er på det rene at de tre hadde nytt alkohol i løpet av kvelden og natten. Ingen av dem skal ha vært overstadig beruset.

— De siktete nekter for beskyldningene. De hevder at det ikke har vært noe seksuell aktivitet i det hele tatt, sier Fløystad.

Gjorde store beslag

Alle parter satt i går i avhør på politikammeret. De to siktete måtte sitte natten over i politiets arrest. I dag skal de avhøres på nytt. Deretter vil de trolig bli løslatt. Politiet regner ikke med at det er fare for at bevis skal gå tapt. Dermed er det ikke grunnlag for fengsling.

Samtidig som avhørene pågikk gjorde politiet store beslag i leiligheten hvor voldtekten skal ha skjedd. Etter det BT erfarer skal det ha blitt beslaglagt både foto- og datautstyr. Teknikere gjorde også sporsikring på stedet.

Mannen som skal ha blitt voldtatt ble kjørt til legevakten for å sikre mulige DNA-spor som kan bekrefte påstanden mot kvinnen.

Kilder sier til BT at politiet så langt ikke har noen holdepunkter for å tvile på fornærmedes forklaring. De ser ikke at mannen har noe motiv for å komme med så grove beskyldninger dersom de ikke er riktige.

SPESIELL SAK: Politiadvokat Jannicke Fløystad bekrefter at det er første gang påtalemyndigheten sikter en kvinne for å ha voldtatt en mann. <br/>Arkivfoto: ØRJAN DEISZ