Kvinnen i 40-årene som er siktet for å ha startet en rekke branner i Bergen sentrum 11. april, ble fredag varetektsfenglset i nye åtte uker.

Hun møtte ikke selv i retten, men godtok at dommeren behandlet fengslingsspørsmålet som såkalt kontorforretning.

Siden hun ble varetektsfengslet første gang for fire uker siden, er siktelsen mot henne utvidet med et nytt punkt: Forsøk på brannstiftelse i Villaveien samme kveld.

Brannforsøk på Høyden

Fra før var hun siktet for å ha startet branner i et bolighus i Lille Øvregate, i Bergen skolemuseum og i Lepramuseet.

Kvinnen har i avhør erkjent straffskyld også for dette forholdet.

Ifølge retten gjenstår fortsatt betydelige etterforskningsskritt i saken. Politiet har både taktisk etterforskning og krimtekniske undersøkelser som ikke er avsluttet.

— Særlig de kriminaltekniske rapportene er et tidkrevende arbeid, og det må utarbeides en rapport for hvert åsted som dokumenterer blant annet arnested og brannårsak, heter det i kjennelsen.

Også brannvesenet jobber med en rapport, der de utreder risikoen for tap av menneskeliv og omfanget av de materielle ødeleggelsene.

Oppnevner sakkyndige

Den siktede kvinnen var under psykiatrisk behandling da hun startet brannene. Hun har selv fortalt BT at hun bestemte seg for å tenne på da hun følte at hun ikke fikk den hjelpen hun mente hun trengte.

Politiet har nå bedt retten om å oppnevne psykiatriske sakkyndige for å undersøke kvinnen.

— De foreslåtte sakkyndige har opplyst muntlig til politiet at uttalelse fra dem kan ventes å foreligge før sommerferien, skriver dommeren.

Den siktede kvinnen sitter fortsatt i varetekt i Bergen fengsel, etter et kort opphold på psykiatrisk sykehus etter pågripelsen.