Den siktede 24-åringen som natt til dag skal ha drept sin bror var fortsatt ikke avhørt klokken 18.30 lørdag. Nå ser det ut som om det ikke skjer før søndag.

— Omstendighetene rundt hans tilstand har vært slik at det har vært fortløpende vurdert, men han er ennå ikke avhørt. Det gjelder også de to sentrale vitnene som var til stede i natt, sier overbetjent Rune Løland i Åsane-politiet.

Krisehjelp

Han vil ikke gå i detalj om hvorfor den siktede ikke kan avhøres.

— Den siktede har vært i en slik forfatning at det ikke har vært tilrådelig. De to vitnene i saken har i dag fått krisehjelp, sier Løland.

Dermed har politiet ikke fått avhørt noen om detaljene i saken. De har imidlertid dannet seg et visst bilde av hva som skjedde drapsnatten, men vil ikke gå ut med detaljer.

24-åringens forsvarer, advokat Egil Jordan, sier ved 18-tiden lørdag at han ennå ikke har snakket med sin klient.

Forsvarer: - Venter på telefon

— Han har sovet mye i arresten. Jeg venter på en telefon fra ham. Når han er klar, drar jeg til arresten for å snakke med ham. Det kan fort ta litt tid, og mye tyder på at det ikke blir noe avhør før søndag, sier Jordan.

Advokaten har ikke representert 24-åringen tidligere, og kjenner foreløpig ikke detaljer i saken.

— Jeg vet foreløpig ikke hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet, sier Jordan.

Flyttet inn i mars

Familien med mor og to sønner flyttet inn i huset mars i år. Nav leier huset av TJD Eiendom.

Dag-Ivar Engeberg er daglig leder i eiendomsselskapet. Han har møtt familien flere ganger. Han var av og til innom for å ordne ting i huset.

— Jeg visste at de slet med ting da de flyttet inn, men de var greie folk og vi hadde ingen klager på dem. Dette er bare en stor tragedie, sier Engeberg.

Han forteller at mor og den yngste sønnen flyttet inn først og at 27-åringen flyttet inn senere. De oppførte seg bra. Naboene har ikke kommet med klager på dem.

— 24-åringen slo gjerne av en prat og hjalp meg med praktiske ting da jeg var der. Jeg oppfattet ham som snill, men han har opplevd mye tøft i livet, sier Engeberg.

Han var senest innom huset torsdag, men da traff han leieboeren nede, ikke familien i etasjen oppe.