– Hvis du ikke kommer hjem til meg med min kone og min datter, er du død før helgen, sa siktede i en melding på sin fars mobilsvar i desember i fjor. To dager senere ramponerte han sin far leilighet og knuste inventar til en verdi av 300 000 kroner . Uken før brente han farens firmahytte til grunnen.

Hundesøk etter Rebecca

27-åringen ble dømt for alle forhold, og har i løpet av det siste året sonet deler av den ett år lange fengselsstraffen.

– Han var skiftende i humøret, med høye latteranfall og plutselig aggressivitet, heter det i dommen. Det går videre frem at han ville skyte en kamerat med hagle, kastet fjernsynet ut vinduet i egen leilighet og demonterte røykvarsleranlegget fordi han følte seg overvåket. Etter at mannen ble fengslet kom det frem at han måtte spille høy musikk fordi han hørte stemmer i hodet.

– Uavhengig av hva helsevesenet måtte mene, er vi av den oppfatning at denne mannen er en klar fare både for seg selv og andre, sa politiadvokat Rudolf Christoffersen i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende i forbindelse med saken.

Se btv-innslag

PRIVAT