• Bevissituasjonen er uendret, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim.

Den åtte år gamle jenten ble funnet død i sitt hjem på Sund i november 2011. Politiet henla saken, men i sommer ble den gjenåpnet. For fire uker siden tok saken en ny vending.

Da ble morens tidligere kjæreste (32) pågrepet og siktet for drap. Han nekter straffskyld.

Møtte i retten

Onsdag møtte litaueren i Bergen tingrett med forsvarer. Iført mørk jakke og med hetten trukket ned for å skjule ansiktet, ankom han fengslingsmøtet.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim ba om at den drapssiktede mannen på ny blir varetektsfengsles i fire uker. Mistanken mot litaueren er ifølge politiet ikke svekket siden sist.

— Siktede blir varetektsfengslet i fire nye uker, hovedsaklig på bakgrunn av faren for bevisforspillelse. Han får også brev og besøksforbud i perioden, sier Onarheim etter fengslingsmøtet som gikk for lukkede dører.

Bevissituasjonen er ifølge politiadvokaten uendret.

Avga forklaring

Mannens forsvarer, advokat Fredrik Verling, sa i forkant av møtet at de begjærte hans klient løslatt.

Den siktede skal selv ha avgitt forklaring under fengslingsmøtet. Verling forteller at situasjonen er en stor påkjenning for mannen.

-Det er også igangsatt en tilregnelighetsvurdering, sier advokaten.

- Hvordan har siktede det?

— Det sier seg selv at situasjonen er en stor påkjenning for ham.

Over 100 avhør

Den nye etterforskningen ledes av to Kripos-etterforskere fra Oslo. Ifølge påtaleansvarlig Asbjørn Onarheim er det blitt gjennomført en rekke grep siden saken ble gjenåpnet.

— Ser vi på den nye og den gamle etterforskningen totalt sett nå, sitter vi på over 100 avhør. Noen er avhørt flere ganger. Og det foretas flere avhør, sa Onarheim til BT tirsdag.

Siktede i saken har vært i ett avhør, og han har sagt til politiet at han er villig til å gå i flere.

Det har tidligere kommet frem at det er funnet DNA fra siktede på avdøde. Onarheim ønsker ikke å gå nærmere inn på hva siktede har forklart rundt disse funnene.

— Men DNA-funnene står fremdeles som det tyngst veiende beviset i saken, sier han.

Tidslinjen for siktedes bevegelser i tidsrommet rundt hendelsen står ifølge politiet sentralt i etterforskningen, og vil også gjøre det i tiden fremover.

Avhører vitner i Litauen

Blant annet foregår det avhør av et betydelig antall vitner i Litauen. Dette skal blant annet være personer som er i familie med siktede.

— Det er fremdeles mye arbeid som gjenstår med tanke på etterforskningen i Litauen, sier Onarheim som også hadde med seg to etterforskere under dagens fengslingsmøte.

Heller ikke i Bergen trappes etterforskningen ned, og Kripos er fremdeles delaktig i arbeidet.