Nå skal alle som har krav på skoleskyss få sitteplass og setebelte når de reiser til og fra skolen. Det skal bli slutt på overfyllte busser og unge som står i midtgangen. Det har Stortingets transportkomite bestemt i dag. De har i dag enstemmig innstillt de nye lovendringene.

— Dette er en milepæl for trafikksikkerheten for barn og unge som er avhengig av skolebuss. For det er et paradoks at vi har strenge regler for sikring av barn i bil, mens det ikke har vært tilsvarende regler for barn som transporteres med skolebuss, sier Susanne Bratli (Ap), som er saksordfører i transportkomitéen.

I følge en pressemelding fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe er det mange fylker som allerede har innført sitteplass og setebelter på skolebussene, men fortsatt må mellom 4000 og 10.000 ta til takke med ståplass. Nå blir alle fylkeskommuner pålagt å tilby sikkerhetsbelter og seter til elever som er omfattet av lovfestet rett til skoleskyss, i tråd med opplæringsloven.

— Nå håper jeg fylkeskommunene tar ansvar for skoleelevenes trafikksikkerhet og får på plass sitteplass og setebelte så fort som mulig, der dette mangler. De bør ikke vente til gjeldende anbudsavtaler om skoleskyss utløper, sier stortingsrepresentant Bratli.

Hva synes du om vedtaket? Si din mening.