Dessuten skal nye enveisregulerte sikkerhetsdører tette igjen andre smutthull som har gjort det mulig å ta seg inn i avgangshallen for innenlandstrafikk uten gyldig billett.

Etter terroraksjonene i USA 11. september ble det innført sikkerhetskontroll av samtlige innenlandspassasjerer som en midlertidig ordning på Flesland og alle andre norske flyplasser. Nå setter man i verk tiltak som gjør at kun sikkerhetsklarerte passasjerer med gyldig billett får adgang til avgangshallen for innenlandstrafikk.

— Fra 1. januar 2003 vil vi uansett innføre dagens midlertidige sikkerhetskontroll av samtlige avreisende passasjerer på permanent basis, sier regiondirektøren på Flesland, Are Lien til Bergens Tidende.

Frem til terroraksjonene i USA hadde man kun stikkprøvekontroll av innenlandsreisende på Flesland. Dermed var avgangshallen i praksis tilgjengelig for alle - enten man skulle ut og fly eller ikke.

Luftfartsverket kommer altså også til å montere enveisregulerte sikkerhetsdører i avgangs- og ankomstterminalen før jul i år. Dermed blir det også fysisk umulig å ta seg inn i avgangshallen gjennom en skyvedøren som ankomne passasjerer bruker på vei ut etter at flyene har landet. I tiden etter 11. september har egne sikkerhetsvakter overvåket denne døren fra tidlig morgen til siste fly har landet om kvelden. Nå vil de nye dørene automatisk hindre at noen kommer seg inn, sier Lien.