Etter at bystyresalen i dag ble evakuert som følge av en bombetrussel, blir sikkerheten igjen et tema.

I dag er det ingen form for vakthold, og hvem som helst kan gå inn i Gamle Rådhus, i politikernes pauserom i formannsskapssalen, på galleriet eller i selve bystyresalen.

Gruppelederne møtes tirsdag

Det har flere ganger vært diskutert at noe må gjøres for å skjerpe sikkerheten, uten at noe har skjedd. I morgen blir det en ny diskusjon om sikkerheten.

— Det blir et møte i tilknytning til forretningsutvalget i morgen der alle gruppelederne er invitert. Vi skal diskutere sikkerheten i etterkant av det som har skjedd, sier Ove Sverre Bjørdal, gruppeleder for Sp.

Dette ble bestemt på et møte med gruppelederne i dag klokken 13.15.

Vil ha vakthold

Bjørdal mener det bør være vakthold i Gamle rådhus i forbindelse med bystyremøtene.

— Det er et vanskelig kompromiss. Det må være sånn at alle som er interessert, har anledning til å følge debatten i bystyret fra galleriet, sier han.

Han mener en vakt i døren vil ha en preventiv effekt i seg selv.

— Vi som er bystyremedlemmer kan identifisere oss, og de som skal på galleriet kan spørre om å få gå opp, sier han.

- Skal være åpne

Flere av de evakuerte bystyrerepresentantene BT snakket med, tok til orde for at denne hendelsen måtte bety et skjerpet vakthold ved bystyremøtene.

— Det tvinger seg frem en debatt om dette. Vi kan ikke være så naive at vi ikke har noen form for kontroll, sier Dag Skansen (H).

Geir Steinar Dale (Ap) sier at det tidligere har vært diskutert en form for sluse, slik det er i selve Rådhusblokken. Der er det bemannet resepsjon, og alle besøkende må legitimere seg.

— Bystyremøtene skal være åpne for alle, men det vil nok komme en debatt om sikkerheten. Vakthold ved inngangen er nok nødvendig i fremtiden, slik det har blitt nå, sier Dale.

Første gang

Bystyredirektør Roar Kristiansen sier at det aldri tidligere har være en såpass dramatisk situasjon i Rådhuset. Ved et tidligere tilfelle ble et møte avbrutt en kort tid etter sinte utrop fra galleriet, som noen representanter oppfattet som en trussel.

— Det har vært tilfeller av uro på galleriet, men ikke noe slikt som dette. Vi kommer til å diskutere fremtidige sikkerhetstiltak med partienes gruppeledere i Forretningsutvalget, sier Kristiansen.