– Jeg fikk problemer, så du det? forklarte Drevland etterpå. Hun ble tydelig rørt under gårsdagens nominasjonsmøte i Bergen Høyre, preget som det var av nærmest overstadig begeistring.

Ikke som i gamle dager

Man skal ikke mange årene tilbake da nominasjonsmøtene i Bergen Høyre var en knivskarp nådeløs krig. Vinnerne fra de siste bataljene står nå alene tilbake. Taperne møter ikke opp lenger, og det preger stemningen rundt valget av toppkandidater.

Så kunne også bystyremedlem Norvald Visnes oppsummere de siste tre årene på denne måten:

– Ordfører Herman Friele sjarmerer hele byens befolkning. Det har vært en fornøyelse for oss i bystyregruppen å samarbeide med byrådet. Vi har løst all uenighet uten støy.

Støy er nemlig blitt et fyord i det tidligere så innvortes krigende partiet. En av veteranene blant Høyres krigere, Einar Kaarbø, oppsummerte dette slik da han ikke nådde opp på nominasjonsmøte fire år tilbake.

– Det er ro på en kirkegård og, men ingen idyll.

Trampeklapp

Nå klappes det ikke på kirkegårder heller. Men det ble så til de grader klappet på Høyres nominasjonsmøte.

Først trampeklappet man i to minutter for førstekandidat Monica Mæland, da hun ble foreslått. Deretter lo salen da møteleder Svein Eriksen for ordens skyld spurte om noen ønsket skriftlig avstemming.

Så ble det klappet begeistret for hver og en av de 20 første kandidatene, før møteleder Eriksen snøt den klappeglade forsamlingen for ytterligere 53 applauser ved å stemme inn kandidatene ti av gangen.

Etter så mye selvtilfreds begeistring var det helt på sin plass at byrådslederkandidat Monica Mæland helte litt kaldt vann i «det brusende Høyre-blodet.»

– Valgdagen er nemlig et stykke unna, meningsmålingene er ikke valg, og få om noen er blitt gjenvalgt på det de har gjort, sa hun til forsamlingen.

Til BT uttalte hun at hun helt bevisst holdt en ydmyk tone i sin tale.

– Jeg har bare snakket om utfordringer i tiden som kommer. Vi skal ikke bli selvtilfredse, lovet hun.

I går kveld ante vi likevel et ikke helt lite snev av nettopp selvbegeistring.

Lillebø, Jan M.