Flere private aktører har presentert planer om å bygge en mathall på Blomstertorget. Før sommerferien var byrådet i flere møter med gruppen, og fikk presentert et prosjekt på to etasjer, med takservering og spisesteder i tillegg til tradisjonell torghandel.

— Vi er skeptiske, for å si det mildt, til et så stort prosjekt. Det kan ikke være i to etasjer og med dette omfanget, sier kultur- og næringsbyråd Henning Warloe, som er ansvarlig for driften av Torget.

Den såkalte mathallgruppen består blant annet at Sparebanken Vest, G.C. Rieber AS, Lerøy Seafood Group ASA, Kjøttbasaren AS ved OBOS og Bjarne Johnsen AS. Nå må de trolig se langt etter mathallen de drømte om. Gruppen mener nemlig at hallen må være såpass stor for at prosjektet skal bli lønnsomt.

Warloe bekrefter at byrådet vurderer å ta på seg regningen for en salgshall for torghandlerne, for deretter å leie den ut til den nye driftsorganisasjonen for Torget.

— Men i så fall er det snakk om en hall i langt mindre dimensjoner, og først og fremst en permanent erstatning for teltet som settes opp om vinteren, sier han.

Han presiserer at det ikke er tatt noen avgjørelse i saken. Arbeidsgruppen som jobber med Torget-spørsmålet skal møtes igjen over ferien.