Den rumenske kvinnen forklarte seg i et bevisopptak i Bergen tingrett i går. Hun er et hovedvitne i politiets etterforskning mot tre rumenske brødre og en kvinne politiet har siktet for menneskehandel i Bergen.

– Solgt for 1500 euro

Saken startet med at en av brødrene, en 34 år gammel mann og hans 23 år gamle kone, ble pågrepet og siktet for hallikvirksomhet.

En av kvinnene politiet mener dette paret har hatt i sin stall, og utnyttet i en sårbar situasjon, er den 21 år gamle alenemoren, som gjorde bevisopptak i Bergen tingrett i går.

I politiavhør har kvinnen forklart hvordan hun ble solgt for 1500 euro, rundt 12500 norske kroner, til det rumenske ekteparet. Dette skal ha skjedd da hun jobbet hun som prostituert på et utested i Barcelona.

Årsaken til at hun hadde havnet i Spania, var at hun hadde blitt overtalt av sin eldre rumenske kjæreste om at det var mye penger å tjene på prostitusjon i Spania.

Overbevist av gift kjæreste

I perioden hun arbeidet i Barcelona skal hun ha sendt deler av pengene hun tjente hjem til kjæresten.

Problemet for 21-åringen startet da hun fikk greie på at kjæresten egentlig var en gift mann. Det visste ikke 21-åringen.

Overraskelsen ble også stor for henne da hun fikk fortalt at en venn av kjæresten arrangerte salget av henne til det rumenske ekteparet.

– Dette er noe 21-åringen har forklart i avhør, men vi vet ikke hvor sentral kjæresten har vært i salget, sier politiadvokat Anette Vangsnes.

I Spania skal det ha kommet for det rumenske ekteparets ører at det var mye penger å tjene på prostitusjon i Norge.

Dette førte til at de tok med seg 21-åringen, satte seg på en buss og kjørte via Tyskland og inn i Norge, til de til sist havnet i Bergen. Her bodde 21-åringen sammen med ekteparet på et hotell i Kong Oscars gate.

– Tilbakebetalte kjøpssum

21-åringen har forklart at hun arbeidet fra klokken ni om kvelden til klokken halv fire på natten, mens hun gikk på strøket i Bergen. Hun har forklart at hun hadde to-tre kunder hver kveld. Alle pengene hun fikk skal ha gått tilbake til det rumenske ekteparet.

Kvinnen har også forklart at hun var nødt til å betale tilbake de 1500 euro hun skal ha blitt kjøpt for da hun arbeidet som prostituert i Barcelona.

21-åringen ha arbeidet i halvannen måned, før politiet pågrep det rumenske ekteparet og siktet dem for hallikvirksomhet, en siktelse som senere ble oppjustert til menneskehandel.

21-åringen skal ha vært en av i alt ni kvinner politiet mener har arbeidet som prostituerte i Bergen, og ha vært tilknyttet den rumenske brødretrioen som er siktet i saken.