Mannen var sterkt preget av situasjonen da han møtte med sin forsvarer Kaj Wigum i Bergen tingrett.

Rettet kom frem til at mannen ikke skulle varetektsfengsles. Politiadvokat Line Skjengen tar rettens kjennelse til etteretning og opplyser at det ikke er aktuelt å anke avgjørelsen:

— Det var ikke mulig å finne fengselscelle til siktede, og vi kunne ikke latt ham sitte på glattcelle videre, sier hun.

Mulig konflikt om penger

44-åringen ligger fortsatt på sykehus etter knivstikkingen på Lone. Både søndag og mandag ble skadene hans vurdert som livstruende og kritiske. Tirsdag var det bedre nyheter fra sykehuset.

— Det er siktede som er offeret i denne saken. Han ble angrepet av fornærmede som kom mot ham med skrujern og han ble slått flere ganger i hodet. Han hadde all grunn til å frykte for sitt liv, sier Wigum.

34-åringen og samboeren bor i blokken på Lone. Det samme gjør den skadde. Han kom på døren deres med en mann som også bor i blokken. Det skal ha oppstått en konflikt om penger. Etter det BT får opplyst, skal 44-åringen ha blandet seg inn.

- Må løslates

Politiadvokat Line Skjengen ba i retten om at den siktede blir varetektsfengslet i tre uker med brev- og besøkskontroll.

— Innen den tid bør vi ha klart å avhøre fornærmede. Vi trenger tid for å avklare om grensene for nødverge ble overtrådt, sier Skjengen.

Wigum mener det urimelig at hans klient skal varetektsfengsles.

— Det var han som ble angrepet og det er sannsynlighetsovervekt for at dette skjedde i nødverge. Da er ikke kravet til fengsling oppfylt og han må løslates, sier Wigum.

Kjent adresse

Dersom retten likevel mener det er grunnlag for å fengsle mannen, synes Wigum at det må holde med en uke.

— Han har sittet på glattcelle siden søndag. I dag er det onsdag. Det er svært belastende for ham når han er i den situasjonen han er. Hvis han fengsles, må han overføres til en ordinær celle i et fengsel, sier Wigum.

— Vi vil forsøke å finne egnet fengselsplass til ham hvis han blir fengslet, sier Skjengen.

Boligblokken er en kjent adresse for politiet. Onsdag ettermiddag blir det avgjort om siktede blir fengslet eller løslatt.