- Jeg synes han skal komme av respekt for Jarle og meg. Jeg kan ikke tilgi ham, uten å treffe ham, sier Winit Khamsopha (29). Det er tirsdag ettermiddag i Jomtien, en liten by tre kilometer fra Pattaya i Sør-Thailand. Khamsopha ser opp mens hun snakker, men er blank i øynene.

Foran henne ligger dagboken. Her er dager med klistremerker i gull, symboler og klokkeslett. Men her er også fem dager uten tekst og uten farger. Fem dager uten et liv. Fem dager i ensomhet. Hun kalte ham bare Charlie. R-en i Jarle var vanskelig å uttale.

- Mannen som nå har meldt seg, tok min fremtid. Han tok meg og Charlie. Vi var alt sammen, sier hun.

Skulle leve lenge

Det var torsdag morgen klokken syv at hun fikk beskjeden: Hun måtte bli med til sykehuset. Det var ti prosents sjanse for at kjæresten gjennom syv år kom til å overleve.

Hun lå egentlig og sov. Hun hadde ventet på Jarle. De skulle spise middag sammen, bare de to. I stedet dro han ut med noen kamerater for å se fotball.

I halv fire-tiden om morgenen skjedde det som ikke skulle skje. En 36 år gammel bergenser slo til samboeren, slik at han gikk rett i bakken og slo hodet. Samme kveld døde han på sykehuset av skadene.

- Jeg sto der bare. Jeg var ikke klar til å si farvel. For meg er han ikke borte. Ennå våkner jeg og sier hans navn. Han skulle ikke dø. Han sa alltid at han skulle leve til han var 80, forteller Khamsopha.

Ville ikke stå opp

For fem år siden flyttet Jarle permanent til Thailand. Han hadde da god økonomi, etter å blant annet ha solgt en kiosk i Bergen. Han bodde i en moderne leilighet i Pattaya og forsørget både Khamsopha og hennes familie. Hun sluttet derfor som frisør på salongen, hvor hennes store kjærlighet dukket opp i 2005.

- Vi hadde det fint. Hver dag er et godt minne, fordi det var oss to.

- Han var en god mann med et stort hjerte, sier hun.

De ønsket seg barn, men en millioninvestering i et strandhotell førte til problemer. Jarle kom på kant med en lokal forretningsmann, og eierandelen hans ble truet. Gjentatte rettssaker gjennom de siste årene tæret på helsen til begge.

- Noen ganger kunne han ligge på sofaen i en uke, fordi han ikke orket å stå opp. Sto han opp, møtte han bare alle problemene. Det var tungt og vi gråt ofte sammen, forteller 29-åringen.

Til slutt ble økonomien så dårlig, at de måtte flytte inn i leiligheten til en god venn. Her fikk de bo gratis, til de en dag skulle få penger nok til å betale tilbake.

Levde i fattigdom

Både venner av Jarle og Khamsopha beskriver parets siste år som et liv på fattigdomsgrensen.

- Noen ganger hadde vi ikke råd til mat. Fikk vi tak i mellom 40 og 60 kroner, dro vi til det lokale markedet for å spise nudler.

- Det var hardt, sier Khamsopha, som arbeidet som både assistent og oversetter under alle rettssakene.

I august fikk paret avsagt en dom i sin favør i en thailandsk domstol. Nå skulle livet bli bedre.

Vil forstå

- Vi var glade, og begynte å planlegge fremtiden igjen, forteller Khamsopha.

Fredag blir det bisettelse i tempelet i Jomtien. Fra Norge kommer slekt. Fra Pattaya-området kommer venner. Den eneste som mangler er den siktede bergenseren.

- Jeg vil at han skal komme. Jeg er sint, men vil høre hans versjon for å forstå hvorfor han gjorde det han gjorde, sier Khamsopha.

Hun er glad for at han har meldt seg til politiet, og hun forteller at hun kan leve med at det var en ulykke. Men ikke før hun får treffe den siktede mannen ansikt til ansikt.

- Hvis han sier det var en ulykke, så vil jeg vite hvorfor. Hvorfor slo han min kjæreste?