De siste ti dagene har det så å si ikke vært en dråpe regn å se i Bergen, så nå kan det set ut til at det er på tide å betale tilbake. Lørdag kommer lavtrykket, og vi kan se ut til å få sammenhengende dager med regn frem til helgen etter.

— Høytrykket som har sørget for bra vær, trekker østover. Sammenlignet med været de siste ti dagene, kan man si at det blir en relativt dårlig helg, i alle fall værmessig, sier statsmeteorolog Martin Granerød.

Regn og kaldere

Lørdag blir det skyet vær og nedbør av og til i form av regn, forteller meteorologen, samtidig som temperaturen synker. Søndag fortsetter dette, bare med enda litt mer regn.

Gladnyheten er at solfesten ikke er over helt ennå.

— Torsdag blir en veldig fin dag, Temperaturen kan komme opp i 11-13 grader midt på dagen, og det er jo ikke så verst. Fredag blir det litt mer skyet, men det kan bli lange perioder med sol, og den samme temperaturen, sier Granerød.

Slutt på skogbrannfare

Prognosen er nedbør hver dag fra lørdag og frem til helgen etter.

— Fremdeles er det lokalt stor gress- og lyngbrannfare, men den er over når nedbøren kommer.

— Hvor vanlig er slike lange finværsperioder vi har hatt?

— Vi lever jo i en del av verden hvor været styres av lavtrykk og høytrykk. Det er ikke noe unormalt i at et høytrykk bygger seg opp over en lang periode. Så dette kan skje igjen.