TOR KRISTIANSEN tor.kristiansen@bergens-tidende.no

– Jeg tror jeg satser på muring eller forming. Det er også gøy å tegne, sier Stian Solberg til Bergens Tidende. Han er elev ved Lynghaug skole og var alt på morgenkvisten innom Bergen yrkesskole for å se nærmere på hva skolen har å tilby. I standen til grunnkurs forming i gymnastikksalen sto han lenge og så på tegninger og glass. Kameraten John Are Helland er ute i samme ærend, men langt mer usikker på hva han skal velge.

Godt miljø – Selv om vi er byens største videregående skole med 750 elever, er miljøet godt. Vi har dessuten selv stor innflytelse på hvordan vi legger opp dagene, sier elevrådsleder Stian Zachariassen til Bergens Tidende. Han hadde selv rigget seg til midt i gymnastikksalen og svarte villig på alle spørsmål.

Innen 1. mars skal dagens 10.-klassinger ha bestemt seg for hvilken utdanningsvei de vil velge i den videregående skolen. Bergen yrkesskole åpner sine dører for informasjonsdager til og med fredag. Samtidig kan elevene stikke innom utdanningsmessen i Arenum.

Elever fra hotell— og næringsmiddelfag hadde dekket til full middag og satt frem et stort fristende fat grønnsaker i gymsalen. På liknende måte prøvde til ulike studieretninger sammen med unge fra Hjeltnes gartnerskole i Ulvik å trekke til seg oppmerksomheten.

Får prøve seg – Utstillingen er «forretten», det elevene kan se i verkstedene er «hovedretten», mens moteoppvisning og hårshow i aulaen hver time er «desserten», sier miljø- og informasjonsleder Oddvar Eikemo. Skolen legger stor vekt på at fremtidige elever selv skal få se og prøve seg i verkstedene. Her er det elevene selv som informerer.

OPPVISNING: Moteoppvisning og hårshow er lagt inn som en del av yrkesskolens informasjonsdager. (Foto: Helge Skodvin)