Kjersti Bergesen formelig kroer seg i stolen på kontoret sitt i TV 2-huset på Verftet i Bergen. Hun legger ikke på noen måte skjul på at hun elsker å være programleder for oppussingsprogrammet «Tid for hjem», som er klar for en ny runde med åtte programmer i beste sendetid hver torsdag. Første program -oppussingen av et kjøkken – sendes i kveld.

Om å finne objektene

— Det å finne objektene som vi skal gå løs på, er en veldig stor del av jobben. Da vi ba folk om å henvende seg til oss med sine oppussingsobjekter, fikk vi flere hundre henvendelser. Jeg var ute og så på 50–60 av dem og endte altså til slutt på de åtte som vi gikk løs på.

— Hvilke kriterier velger dere ut fra?

— For det første dreier det seg om å få en stor «før og etter»-effekt. Og så er det tv-tekniske ting: At det er nok lys, størrelsen på rommet, at det er parkeringsmuligheter og slike ting, sier Kjersti Bergesen.

Designere og håndverkere

I forrige runde av «Tid for hjem» hadde hun god hjelp fra to designere, britiske Simon Davies og svenske Jon Eliasson. De er fortsatt med, men i tillegg har de fått danske John Zoffman med på laget. Håndverkerne som tilsynelatende står på døgnet rundt, er byggmester Stein Gullaksen og maler Einar Nilsson. Diverse andre håndverkere blir tatt inn etter behov.

Når programleder, designer og håndverkere rykker inn i et hus, må beboerne ut. I fire dager får Kjersti Bergesen og teamet boltre seg, men ikke fullstendig fritt.

— Beboerne har på forhånd gitt uttrykk for sine ønsker om hvordan de vil ha det, men det er det bare jeg som vet om. Jeg føler selvfølgelig et ansvar i forhold til dem, men samtidig skal vi også våge å overraske. Og det gjør vi da også.

Gratis arbeid

Eierne betaler selv for materialer, utstyr og møbler, men design og arbeid får de gratis.

— I forrige runde hadde vi en virkelig lavbudsjettjobb til ca. 10.000 kroner. I denne runden er det laveste ca. 25.000 kroner, mens det høyeste ligger på ca. 100.000, sier Kjersti Bergesen.

— Oppussingsprogrammer har vært populære en stund, hva tror du årsaken er?

— Det er helt opplagt viktig for folk hvordan de bor. Dessuten har den nye mediehverdagen ført til at rommenes funksjoner til en viss grad endres, og det fører til at arealene må brukes annerledes enn det som opprinnelig var tenkt.

I disse dager er det klart at TV 2 skal lage en runde til av programmet.

— Folk må bare melde seg, informasjon og påmeldingsskjemaet er på TV 2s nettsider, oppfordrer Kjersti Bergesen.