Mange ynder å kalle Laksevåg-lensmannen «sheriffen», men selv valgte Harald Andersen å ta den sølvblanke stjernen forholdsvis raskt bort fra uniformen sin.

Laksevåg lensmannskontor flyttet tidligere i høst fra Godviksvingene til Janaflaten i Drotningsvik. Politifolkene var i ferd med å bli satt på gaten, men byggherren reddet situasjonen ved å ferdigstille de nye lokalene en måned før tiden.

I går fant innvielsen sted.

– Mange vil hevde at politiet har flyttet til et sted hvor få folk beveger seg. Jeg håper likevel det blir iallfall litt rek av publikum her, sa politimester Vidar Refvik, myntet på lensmann Andersens tidligere uttalelse til BT om at kontoret ville ha fått masse rek dersom det lå sentralt i Loddefjord.

Selv mener lensmannen at kontoret er blitt mer tilgjengelig for publikum enn i Godvik, med kort vei til buss og gode parkeringsmuligheter.

— Utrykningstiden blir heller ikke lengre. Dessuten er det patruljebilene våre som hele tiden er på hjul i distriktet vårt som skal foreta de fleste utrykningene, poengterer Harald Andersen.

Ekspedisjonen ved lensmannskontoret er utstyrt med skuddsikre vegger og glassvinduer.

— Det handler om sikkerhet for de ansatte, sier lensmann Andersen.

At veggene virkelig er skuddsikre, er testet ut ved marinebasen Haakonsvern. Byggherren laget tre prøvevegger som det ble skutt mot med ulike håndvåpen inne på orlogsstasjonen.

Laksevåg lensmannskontor har 28 ansatte, og i de nye lokalene finnes det også en ventecelle til kortvarig bruk.

HERRE I NYTT HUS: Laksevåg-lensmann Harald Andersen innviet i går bydelspolitiets nye lokaler i Drotningsvik. – Utrykningstiden skal ikke bli lengre, lover han.<p/>FOTO: ØRJAN DEISZ