Pensjonisten ble dømt til 15.600 kroner i bot for forsøk på sexkjøp.

Ifølge politiet hadde pensjonisten avtalt sex med en afrikansk prostituert, men det ble ikke noe av fordi han hadde for lite penger. Det var den versjonen retten trodde på.

Mannens egen forklaring var at han hadde tilbudt 200 kroner, men at det bare var på spøk.

Forsøk på sex-kjøp

Gulating lagmannsrett har nå avvist en anke fra mannen i 70-årene. I en såkalt beslutning skriver dommerne at «det ikke foreligger særlige grunner som taler for å fremme anken».

Også dette avslaget kunne blitt anket. Men det har ikke skjedd, og dommen er dermed rettskraftig, ifølge politiadvokat Rudolf Christoffersen. Han var aktor i saken.

— Retten var enig med oss i at dette var et forsøk på sexkjøp. Dommen gir et signal videre om hva som skal til for å overskride den nedre terskelen for forsøk, sier Christoffersen.

— Det kanskje aller viktigste er at dommen stadfester det bøtenivået som vi mener er rimelig, tilføyer politiadvokaten.

Vil ikke betale

Den dømte selv sier han ikke kommer til å betale.

— Det er mange måter å vri det til på. Men jeg var ikke med på noe sex og har ikke betalt noen. Jeg betaler ingenting så lenge jeg ikke er skyldig i noe, sier mannen i 70-årene.

Mannen ble tatt av politiet en sen lørdagsnatt i desember i fjor. Da hadde sivile spanere fulgt etter ham og en afrikansk kvinne fra Strandgaten til Strømgaten. Politiet slo til da mannen kom ut av leiligheten.