Søndag 13. oktober i fjor tok mannen i 40-årene drosje over Puddefjordsbroen med en venninne. Det oppsto uenighet i bilen, og sjåføren stanset. Politiet kom til. Situasjonen eskalerte. Nå er mannen dømt for å ha utøvd vold mot en av politimennene og skjelt ut to politimenn.

Bilen stanset

I retten forklarte mannen at han satt i baksetet med venninnen og spurte sjåføren om han og venninnen kunne ha sex i baksetet. Mannen forklarte at det var kun en spøk.

Drosjesjåføren stanset bilen, og det oppsto konflikt mellom passasjeren og sjåføren utenfor bilen. Ifølge mannen hylte drosjesjåføren til ham og han skrek selv tilbake.

Politiet kom etter kort tid. Han ble påsatt håndjern, noe han oppfattet som urettferdig. Under pågripelsen sparket han flere ganger mot politimennene og traff den ene i låret. Han skrek også skjellsord mot dem, ifølge dommen.

«Bare vent...»

Ifølge tiltalen sa mannen til politimennene: «Hvem faen tror du at du er», og «jævla coyote», «bare vent til jeg treffer deg på Banco Rotto» eller lignende.

Nå må han sone 28 dager i fengsel. Ifølge dommen er mannen dømt seks ganger tidligere, er i arbeid og «synes å mestre sin livssituasjon når han ikke drikker alkohol.»

Han dømmes for å ha forulempet og utøvd vold mot offentlig tjenestemann. Han er dømt for det samme tidligere, i tillegg til en dom for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Mannen var godt beruset under turen og husket ikke alt som hadde skjedd. Ifølge dommen erkjente han skyld for voldsposten i tiltalen, men trakk denne senere. Han nektet for å ha forulempet politiet ved skjellsord.