30-åringen kjørte tidligere drosje i Bergen, og ble anmeldt for å ha voldtatt en kvinnelig passasjer i oktober 1999.

Kvinnen (30) hevdet å ha blitt voldtatt, men kunne ikke gjøre rede for hvem som hadde gjort det, hvor det skulle ha skjedd, eller hvilke overgrep hun skulle ha blitt utsatt for.

Likevel ble den tidligere ustraffede taxisjåføren siktet for voldtekt. Først da sædflekkene på kvinnens klær ble DNA-testet, ble det klart at taxisjåføren var utelukket som gjerningsmann.

Syltynn siktelse

— Jeg har aldri sett en så syltynn siktelse. Voldtekts-anklagen førte til svært store problemer for min klient. Da det kom frem at han var under etterforskning for voldtekt, var hans samboerforhold nær ved å ryke, og han var sykemeldt i lengre tid, sier 30-åringens advokat, Bjørn Meltzer.

Da kvinnen anmeldte den påståtte voldtekten, ble hun undersøkt av lege. I den rettsmedisinske journalen har legen som undersøkte kvinnen skrevet følgende om kvinnens beskrivelser av hendelsen: Åsted: Husker ikke. Mener det må ha vært i en bil. Gjerningsperson: Husker ikke. Mener det må ha vært drosjesjåføren. Seksuelle handlinger: Vet ikke.

Kan ødelegge for andre

— Utskriftene fra drosjen viste at min klient fikk en ny tur rett etterpå, og bare fire minutter etter at han satte av kvinnen plukket han opp en annen kvinnelig passasjer ved Oasen. Denne passasjeren forklarte at det ikke var noe bemerkelsesverdig ved sjåføren, og det var jo litt pussig med tanke på at han skulle ha voldtatt en kvinne fire minutter tidligere. Jeg er skremt over at politiet siktet min klient på dette syltynne grunnlaget, sier Meltzer.

Først etter nesten halvannet år ble saken mot 30-åringen henlagt som intet straffbart forhold. I dag blir søksmålet mot den 30 år gamle Bergens-kvinnen sendt til Forliksrådet.

— Det er viktig for min klient å få en avgjørelse der han blir trodd. Vi krever 100.000 kroner fra kvinnen for tort og svie, sier Meltzer.