Ekteparet har vært på flukt fra politiet i over en uke. I går var flukten over, da de ble pågrepet av nederlandsk politi.

— Paret meldte seg ikke frivillig, men de var i kontakt med nederlandsk politi. I forbindelse med denne kontakten fortalte paret at de var etterlyst i Norge. Nederlandsk politi kontaktet Kripos. Vi jobber nå med å få paret utlevert til Norge. Jeg antar at de selv ønsker å komme til Norge, og dette kan fremskynde prosessen, sier politiinspektør Harald Bilberg ved Hordaland politidistrikt.

Bilberg vil ikke opplyse i hvilken forbindelse ekteparet var i kontakt med politiet i Nederland, heller ikke hvor i Nederland paret befinner seg.

Ekteparet i 20-årene er siktet for medvirkning til voldtekt av en 15 år gammel jente. Ektemannens 19 år gamle bror er også siktet for å ha voldtatt jenten.

19-åringen ble varetektsfengslet for to uker mandag, mens hans bror og svigerinne har vært på flukt til nå. Den 15 år gamle jenten skal ha blitt seksuelt misbrukt av en eller flere av de siktede mens hun var så beruset at hun var ute av stand til å gjøre motstand.

De tre er også siktet for seksuell omgang med en mindreårig, eller medvirkning til dette. Ekteparet som ble pågrepet av politiet i Nederland er ikke kjenninger av politiet fra tidligere. Paret har bedt om bistand fra en norsk advokat.

— Jeg har rådet dem til å skaffe seg hver sin advokat. Det kan vise seg at de har motstridende interesser i saken, sier Bilberg.

Ekteparet skal ha tatt bilder av gruppevoldtekten. Overgrepene de er siktet for skjedde på en hyttefest i Øygarden forrige helg. Hytten tilhører de siktedes familie.

19-åringen er bosatt i Bergen. Han har ikke vært avhørt på nytt de siste dagene. Det har heller ikke den 15 år gamle jenten som skal ha blitt misbrukt.

— Vi vil avhøre ekteparet før vi foretar nye avhør av de andre involverte, sier Bilberg.