• Vi er uskyldige, hevder det sex-siktede ekteparet i 20-årene overfor nederlandsk politi. Paret ble pågrepet på et hotellrom i Haag i Nederland i går.

Ekteparet er siktet for medvirkning til voldtekt av en 15-årig jente i Øygarden forrige helg. Paret hadde vært på rømmen i en uke da de søndag ble pågrepet på et hotellrom i sentrum av Haag.

Tatt på hotellet

— Vi sjekket samtlige hoteller i Haag, og arresterte dem på hotellrommet, sier politiinspektør Paul Denobel ved hovedpolitistasjonen i Nederland til bt.no.

Han sier nederlandsk politi handlet på oppdrag fra norske myndigheter, som hadde begjært paret pågrepet.

— De sa de ikke hadde noe med voldtekten å gjøre, men bekreftet at de var tilstede på festen der jenten skal ha blitt voldtatt, opplyser Denobel.

Utlevert til Norge

Paret er ikke avhørt av nederlandsk politi. Nå sitter de i arresten og venter på utlevering til Norge.

— Det kan ta alt fra en uke til ti dager før de blir utlevert. Det gjenstår en del papirarbeid, sier Denobel.

Politiinspektør Harald Bilberg ved Hordaland politidistrikt sier til bt.no at politiet jobber med å få paret utlevert til Norge.

— Jeg antar at de selv ønsker å komme til Norge, og dette kan fremskynde prosessen, sier Bilberg.

En person fengslet

Ektemannens 19 år gamle bror er også siktet for å ha voldtatt jenten.

19-åringen ble varetektsfengslet for to uker mandag, mens hans bror og svigerinne har vært på flukt til nå. Den 15 år gamle jenten skal ha blitt seksuelt misbrukt av en eller flere av de siktede mens hun var så beruset at hun var ute av stand til å gjøre motstand.

De tre er også siktet for seksuell omgang med en mindreårig, eller medvirkning til dette. Ekteparet som ble pågrepet av politiet i Nederland er ikke kjenninger av politiet fra tidligere. Paret har bedt om bistand fra en norsk advokat.

— Jeg har rådet dem til å skaffe seg hver sin advokat. Det kan vise seg at de har motstridende interesser i saken, sier Bilberg.

Tok bilder

Ekteparet skal ha tatt bilder av gruppevoldtekten. Overgrepene de er siktet for skjedde på en hyttefest i Øygarden forrige helg. Hytten tilhører de siktedes familie.

19-åringen er bosatt i Bergen. Han har ikke vært avhørt på nytt de siste dagene. Det har heller ikke den 15 år gamle jenten som skal ha blitt misbrukt.

— Vi vil avhøre ekteparet før vi foretar nye avhør av de andre involverte, sier Bilberg.