I dag ble 41-åringen fra Bergen dømt til forvaring i minst fire år, maksimalt åtte år, av Bergen tingrett. Denne gangen ble han dømt for seksuelle overgrep mot to små jenter, som var syv og ni år gamle da overgrepene skjedde. Dette er 41-åringens 11. dom. De fleste av dommene dreier seg om sex-overgrep mot barn.

De psykiatrisk sakkyndige konkluderer med at 41-åringen er pedofil, har en personlighetsforstyrrelse, og at det er stor fare for at han vil forgripe seg mot barn på nytt.

41-åringen har selv sagt til de sakkyndige at han tror pedofili kan bli mer akseptert i vår kultur i fremtiden.

Far så overgrep mot datter

Retten trekker spesielt frem det ene overgrepet, som skjedde seks måneder etter at 41-åringen ble løslatt fra soning av en pedofili-dom. 41-åringen var på besøk hos den ni år gamle jentens foreldre. Han forgrep seg på barnet mens barnets far og bror sov i rommet ved siden av, og barnets mor kunne komme hjem når som helst. «Dette vitner om at tiltalte i liten grad holdes tilbake av nærliggende risiko for å bli tatt på fersk gjerning med påfølgende fordømmelse eller utstøtelse», skriver dommer Ove Kjell Hole.

Overgrepet ble oppdaget da jentens far våknet, og kom inn på rommet. Der fant han 41-åringen i ferd med å misbruke datteren.

Begge overgrepene skjedde mot barn som 41-åringen kjenner. Det andre offeret kjenner han via sin familie. Den syv år gamle jenten ble misbrukt da hun var på overnattingsbesøk hos 41-åringen, etter at han hadde lest høyt for henne og et annet barn om hvordan man lager barn.

Retten beskriver overgrepene som «massive tillitsbrudd overfor barn og foreldre, uten at det synes å legge begrensninger på ham».

Skriver om barnesex

Både høsten 1998 og våren 1999 deltok 41-åringen i et såkalt «sex-program» i Bergen fengsel, et kurs for å mestre straffbar seksualitet, «uten at det ser ut til å ha hjulpet ham».

I retten ble det lagt frem en rekke papirer der 41-åringen har skrevet detaljert om sex mellom barn og voksne. Han hevdet i retten at dette bare var fantasier, men retten betraktet det uakseptable innholdet som skjerpende.

Etter overgrepet mot niåringen stakk 41-åringen av til Thailand. Der oppholdt han seg til juni 2001.

Studerte under falskt navn

Da han kom tilbake til Norge, søkte han plass på Høgskulen i Sogndal under falskt navn. Mannen studerte i Sogndal i nesten et år under falsk identitet før han ble oppdaget og pågrepet av politiet. Den pedofile mannen var lærerstudent. 41-åringen forklarte i retten at han ble student under falskt navn fordi han var drapstruet av faren til et barn han hadde forbrutt seg mot tidligere. I Sogndal regnet 41-åringen med at han ikke ville bli gjenkjent eller funnet. 41-åringen brukte identiteten til en kamerat. Kameraten var klar over at han gjorde dette.

41-åringen ble også funnet skyldig i smugling av 700 Temgesic-tabletter og 90 Valium fra Thailand til Norge.

41-åringen må betale hvert av ofrene 50 000 kroner i erstatning.