— Jenten går til psykolog, men foreløpig er det bare støttesamtaler. De kommer ikke i gang med noen behandling, sier Fredrik Verling, som er bistandsadvokat for jenten.

Etter å ha blitt utsatt for grove sex-overgrep i over ett år, klarte jenten å flykte inn på badet da stefaren igjen snek seg opp i sengen hennes. Da han truet med å bombardere døren dersom hun ikke åpnet, flyktet hun ut nødutgangen. Kun iført truse og t-skjorte løp hun ut i den kalde aprilnatten.

Først etter to og en halv time ble hun funnet i et skur, sterkt nedkjølt og livredd for at stefaren skulle finne henne.

Moren nektet å forklare seg

Den 37-årige stefaren har tilstått flere av de grufulle handlingene han er tiltalt for - herunder også å ha dopet henne ned med beroligende tabletter «for at hun ikke skulle oppleve overgrepene som så negative».

Han fremstår i dag som en angrende synder, og får støtte fra sin 36-årige kone. Hun valgte å la være å forklare seg, da straffesaken mot ektefellen startet i går. Det har hun rett til, fordi hun er i så nær familie med tiltalte.

— Jeg er inhabil, erklærte moren til den elleveårige jenten. Hun har ingen planer om å bryte med jentens stefar.

Barnevernet er tungt inne i familien. Men det 11-årige sex-offeret bor fortsatt hos moren, i den samme leiligheten der de redselsfulle overgrepene fant sted.

Korrigerer tilståelsen

I retten forklarte den tiltalte at han fikk sjokk da stedatteren rømte hjemmefra. Da tok han selv kontakt med politiet, og forklarte hva som var skjedd. Han fortalte at han var lettet over å ha blitt avslørt, og var innstilt på å gjøre opp for seg.

Etter å ha avgitt den første tilståelsen har han imidlertid moderert seg noe, både når det gjelder antall overgrep, grovheten på dem og tidspunktet sex-misbruket startet. Blant annet nekter han nå plent for at han forgrep seg på stedatteren før hun fylte ti år.

Etter hvert måtte han gi opp å forklare seg, fordi påkjenningen ved å snakke om overgrepene ble for stor. Han svelget tungt da dommeravhøret av stedatteren ble spilt for retten. Den spedbygde jentungen klamret seg til en bamse, og gråt mens hun hviskende fortalte om hva stefaren hadde gjort med henne.

Krever erstatning

Bistandsadvokat Fredrik Verling kommer til å kreve 300.000 kroner i oppreisningserstatning til 11-åringen. Når skadevirkningene av overgrepene er utredet, kan det bli aktuelt å kreve enda mer.

Det er Riksadvokaten som har tatt ut tiltalen mot stefaren. Strafferammen for det han er tiltalt for er på 21 års fengsel.