I retten nektet mannen skyld og karakteriserte incestbeskyldningene som oppspinn.

Jenten var bare fem år gammel da overgrepene begynte. Først for to år siden turte hun å fortelle om overgrepene til en venninne. Etter å ha hørt jentens historier, fikk hun overtalt jenten til å anmelde faren for incest.

46-åringen er nå dømt for incest mot den nå 19 år gamle datteren fra 1988 til 1998. Midhordland tingrett har også tilkjent jenten en oppreisningserstatning på 200.000 kroner.

Mannen utførte til dels grove seksuelle handlinger mot datteren, og fikk henne til å gjøre det samme med ham. Overgrepene skjedde for det meste mens 46-åringen var ruset. I mange av tilfellene brukte han trusler for å få viljen sin. Ved en anledning slo han datteren sin i ansiktet med knyttneven fordi hun ikke gikk med på å ha sex med ham.

I Midhordland tingrett nektet 46-åringen straffskyld.

– Han hevder å ikke ha gjort noe av det som han er beskyldt for, sier mannens forsvarer, advokat Odd-Martin Helleland. Også jentens mor påstår at det ikke kan ha skjedd noen overgrep, men det velger retten å ikke feste noen lit til.

I dommen skriver Midhordland tingrett at mange forhold grenser opp mot voldtekt, og at overgrepene har vært svært grove og fornedrende mot jenten. Retten kritiserer også Barnevernet for at de ikke grep inn for syv år siden, til tross for klare tegn på alvorlig omsorgssvikt.

Jenten skal være særdeles sterkt preget av de vonde opplevelsene, og vil ifølge dommen kreve terapi i lang tid fremover.